Epson EH-TW3600 - brak keystone ?!

wrx

New member
Bez reklam
Czego tu nie rozumiec?
Efektu trapezu nie skorygujesz LS.
Wiec jak ktos ma projektor zamontowany w taki, a nie inny sposob, to albo go musi przemontowac, albo bedzie mial trapez.
I juz.

twins

New member
Witam,

Po kilku testach okazało się, że można wyeliminować efekt trapezu ale projektor musi być obniżony i obraz musi bezpośrednio na wprost się wyświetlać (można trochę go jeszcze obniżyć przy pomocy LS). Niestety wymaga to wymiany uchwytu : (

Dzięki jeszcze raz wszystkim za pomoc : )

Gildzior

New member
Witam Was i odgrzewam temat !!

Przymierzam się właśnie do zakupu TW3600 lub TW4400 i zastanawia mnie jak nisko trzeba go zawiesić ?

Wstępnie planuję szerokość ekranu 250-300cm czyli projekcja sufitowa 3,2-4,1m odległości od ekranu przy maksymalnym zoomie. (wg. strony Epson Europe EH-TW3600 Projection Calculator - Throw Distance and Screen Size )

Będzie on podwieszony centralnie w osi podłużnej pokoju (pokoj ok 4,8 x 6m) gdzieś pomiedzy głowami ludzi na sofie a stołem :)

H pomieszczenia 2,7m, ekran opuszczać ma się w dół z sufitu podwieszanego na poziomie 20cm niższym. czyli ok. 2,5 m

Jak nisko trzeba by go powiesić ?

Wstępnie myślałem o uchwycie z regulacją 40-70cm ?

Pozdrowienia
Gildzior

redlum

New member
Bez reklam
ten projektor ma lens shift - więc jak go ustawisz centralnie na środku ekranu - to możesz obraz przesuwać góra/dół +/-100% wielkości rzucanego obrazu

Gildzior

New member
WoW !! Aż tak potężna jest ta regulacja ?? Spodziewałem się raczej 20-30% góra dół ale nie 100 :)

Bałem się, czy nie będę go musiał opuścić na 1m albo i więcej przy takich odległościach... :)

Do góry