Enslaved: Odyssey to the West

pa3

New member
Bez reklam
6142gwXtqLL.jpg

Pograłem wczoraj u kumpla w wersji na X-pudło (nie pytać skąd ma ;)) i o dziwo nic mi ten tytuł nie mówił - myślałem po nazwie że to jakiś jrpg czy cuś. Jak się okazuję jest to gra od twórców Heavenly Sword.
Przeszedłem 4 rozdziały i mogę powiedzieć że jest to naprawdę b.dobra przygotówka, poziom graficzny podobny do Uncharted, masa szczegółów i baardzo klimatyczne lokację. Rozgrywka jest uprostrzona, ale mamy wszystkiego po trochu - skradanie, wspinanie, walka. Bardzo fajnie oddane mimiki twarzy, szczególnie kobiety :)

Na razie funduszy brak, ale po tytuł na pewno sięgne, aż przypomniały mi się czasy starej poczciwej przygodówki za czasów psx'a

yarcoos

New member
Trailer mnie wciagnal; demo juz nie. Chociaz przyznaje, ze nie poswiecilem mu zbyt dlugiego czasu- po prostu tyle jest teraz premier, ze biorac pod uwage ograniczony czas- albo mnie cos wbije w fotel w pierwszej minucie, albo "trojkacik" i "usun" :]

mg30906

New member
Trailer mnie wciagnal; demo juz nie. Chociaz przyznaje, ze nie poswiecilem mu zbyt dlugiego czasu- po prostu tyle jest teraz premier, ze biorac pod uwage ograniczony czas- albo mnie cos wbije w fotel w pierwszej minucie, albo "trojkacik" i "usun" :]

Ja mam tak samo , czekałem na tę grę i penie gdyby nie wypuścili dema to bym ją kupił a tak pograłem w demo i się zawiodłem , poczekam może kiedyś kupię za 50pln

Ogr

New member
Bez reklam
Tu to z deczka przesadziłeś :) grafika w tej grze jest przecież beznadziejna.

UUUUUUUUU czas wybrać się do okulisty :grin: Panowie demo tej gry to sam początek który bardziej jest treningiem :roll: Widziałem u kumpla pełną wersję na x360 i jestem pod dużym wrażeniem gry jak i grafiki która jest przecież tworzona na tak starym silniku a wykrzesali z tego coś nowego :wink: biorę na bank !

Carbon_

New member
Bez reklam
Gra ma bardzo fajny design świata, ciekawe postacie i niezłe elementy platformowe. Grafika to nie poziom Uncharted 2, ale daje radę. Według racek wersja na X360 ma znacznie lepszy framerate.

lennox24

New member
UUUUUUUUU czas wybrać się do okulisty :grin: Panowie demo tej gry to sam początek który bardziej jest treningiem :roll: Widziałem u kumpla pełną wersję na x360 i jestem pod dużym wrażeniem gry jak i grafiki która jest przecież tworzona na tak starym silniku a wykrzesali z tego coś nowego :wink: biorę na bank !

Hehe dobre, ale jak Wy nie widzicie tej chrupiącej animacji, to nie wiem komu tu bardziej okulista potrzebny :p ta gra nie odbiega poziomej od ich wcześniejszej produkcji Heavenly Sword, czyli graficznie są 2 lata za Uncharted 2., A bierz sobie w końcu crapy tez musio ktoś kupować :)

Ogr

New member
Bez reklam
Hehe dobre, ale jak Wy nie widzicie tej chrupiącej animacji, to nie wiem komu tu bardziej okulista potrzebny :p ta gra nie odbiega poziomej od ich wcześniejszej produkcji Heavenly Sword, czyli graficznie są 2 lata za Uncharted 2., A bierz sobie w końcu crapy tez musio ktoś kupować :)
uuuuuuuuu do tego jeszcze coś ci tam chrupie :lol: A ty grałeś tylko w Uncharted 2 czy zakochany jesteś i giereczka zaślepia cię tak bardzo ? Z U2 mało jaka GRA moze sie równać pod względem wykonania więc myśl trzezwo i porównaj do całej reszty :wink:

Ogr

New member
Bez reklam
uuuuuuuuu do tego jeszcze coś ci tam chrupie :lol: A ty grałeś tylko w Uncharted 2 czy zakochany jesteś i giereczka zaślepia cię tak bardzo ? Z U2 mało jaka GRA moze sie równać pod względem wykonania więc myśl trzezwo i porównaj do całej reszty :wink:

Heavenly Sword przez długiiii czas była najlepiej wykonaną grą na PS3 :lol: Teraz jest Uncharted 2 hehe

pav3l

New member
Bez reklam
Obejrzałem parę gameplay'ów na YT i mnie to w ogóle nie interesuje, a graficznie koło U2 nawet nie stało. Takie tylko moje zdanie.

Ogr

New member
Bez reklam
Nie zrozumiałeś mojej ironicznej odpowiedzi heheh po YT TO SOBIE MOŻESZ .......
Czy wartościowa....nie wiem. Moja. Po twoim filmiku nadal twierdzę, że z U2 nie ma co porównywać...8)
No kur... kolega który zakładał wątek przesadził porównując z U2 a wy jak ślepcy dalej porównujecie do tej gry :roll:!!! Lecz słowa beznadziejna grafika to juz totalne nieporozumienie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co jest najważniejsze? to że gra jest bardzooooo grywalna !

Ostatnia edycja:

pa3

New member
Bez reklam
NNo kur... kolega który zakładał wątek przesadził porównując z U2 a wy jak ślepcy dalej porównujecie do tej gry :roll:!!! Lecz słowa beznadziejna grafika to juz totalne nieporozumienie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co jest najważniejsze? to że gra jest bardzooooo grywalna !

Masz pełną wersję tej gry? Ja co prawda grałem u kolegi na 42 plazmie, ale na prawdę grafia powala, zresztą czy ja porównywałem do U2 - napisałem tylko Uncharted ;)

Wracając do Enslaved, ta gra to jest arcydzieło, oddanie lokacji to najwyższy poziom - są różnorodne, dopracowane, np w rozdziale 8 momentami zalatuję grą ICO - baa nawet ją przewyższa, przy wspinaniu się czuć ogrom świata, który jest jedyny w swoim rodzaju -oryginalny. Fabuła to następny mocny plus tej gry. Jest to coś nowego, a nie powtarzany w kółko MoH czy Cod

Jak dla mnie 9/10

Carbon_

New member
Bez reklam
Gra dostała 8-ki od największych serwisów, więc na pewno jest solidna. Graficznie też wszyscy chwalą. Podoba mi się design świata, podobno są fajne relacje między postaciami. Z filmików przypomina mi to trochę Beyond Good and Evil, więc chyba sobie pożyczę.

Do góry