Eisa 2007/2008

AreckiW

New member
Właśnie ogłoszono zwycięzców prestiżowej europejskiej nagrody EISA za rok 2007/2008.
Pełny wykaz można znaleźć na stronie EISY, a także na portalu www.nowetrendy.pl
Tak jak było do przewidzenia, nagrodzone zostały m.in.:

1) najlepsza plazma Full HD - Pioneer PDP-LX508D,
2) najlepsza plazma HD Ready - seria Panasonic PX/PV/70/71

3) najlepszy LCD Full HD - Philips 47PFL9732D
4) najlepszy LCD HD Ready - Samsung seria R81-86BD

Sharp HD1 dostał nagrodę....ale za Time Shift, czyli za wbudowany twardy dysk :-D

5) najlepszy green TV - Sony-KDL40D3000
6) najlepszy amplituner Home Theatre - Onkyo TX-SR605

Gratulacje.

ar2

Wsparcie
Członek Załogi
HD Squad
Hmm mam takie dziwne odczucie, że wymyślają dziwne kategorie tylko dlatego, żeby więcej nagród rozdać i żeby marka EISA była bardziej widoczna.

Co sądzicie o samych typach?

darek_k

New member
2) najlepsza plazma HD Ready - seria Panasonic PX/PV/70/71

to koniec teraz wszyscy panasonowcy będą zawsze przytaczali tą nagrode ilekroć będzie jakiekolwiek porównanie ich plazmy z plazmami z reszty świata (Pioneer tez pewnie pójdzie do piachu), juz teraz za każdym razem gdy ktokolwiek powiedział coś złego o plazmach Panasa to był zaraz linczowany przez userów za złe mówienie o "jedynie słusznej plaźmie" a najczęściej był nim KIKI, że ten ktoś sie nie zna że wymysla węże i zieloną poświatę itp..
JUż sie boje jak werdyk EISA będzie rzutował na naszych userów którzy urosną

stereoman

New member
darek_k

Twoje obawy są jak najbardziej słuszne. Ja mam PV60/ to "prawie" jak 600/, ale to bez znaczenia:p.

Rok temu wynik był taki:
HIGH-END PLASMA TVPanasonicVIERA TH-50PV600/PX600EWprawdzie jako plasma tv wygrał LG 42PC1RR, ale było to ewidentne nieporozumienie.
Fani plazm Viera Panasonica są vierni:D temu świetnemu modelowi i jego wspaniałość głoszą na każdym kroku w każdy możliwy sposób, over:p

pzdr

darek_k

New member
i jak tu was nie kochać Panasowców :-D:-D:-D:-D , ale co jak co to reklamę Viera miała super inne mogły sie schować ten orzeł i wodospad z zielonym lasem był wspaniały na filmach i plakatach

Ostatnia edycja:

AreckiW

New member
nagrody

Widać tendencje do nagradzania dużych TV, w tym roku najmniejszy 40 cali, w zeszłym było Sony 32V2000.
Co do plazm HD Ready, mimo mojej sympatii do Panasonika i świetnych, jak na cenę, modeli PV60/PV600, seria PV70/PX70 nie wniosła nic nowego poza zmienioną obudową. IMHO , to nagroda raczej zaocznie dla niedocenionej serii PV60,PV600,PX60 i PX600, bo LG w zeszłym roku dostał nagrodę na wyrost chyba tylko za twardy dysk, tak jak w tym roku nagroda pocieszenia za twardy dysk dla Sharpa HD1.
Ja bym swój głos oddał w segmencie plazm HD Ready na Samsunga i nową serię Q91, no ale cóż, to nie my wybieramy, tylko europejskie media.
Nie dziwi za to nagroda dla Pioneera i Philipsa, swoją drogą w Polsce Philips ma słabe lobby, nie to co IMHO przereklamowany Sharp, no bo gdzie jak nie w Philipsie jest od dawna Digital Natural Motion, 3 ms, a w nowym modelu jeszcze 120 Hz, tryb 1080p 24, 25, 30, 50 i 60 Hz i pixel mapping 1:1, że o Ambilight nie wspomnę.

jtd

New member
Bez reklam
Panas PV70 plazma roku? Smiechu warte, juz samsung c/q 91 jest lepszy, widac wydali na konkurs egzemplarz ze srodkiem z serii PV80 (jesli bedzie), albo zaplacicli za ten wynik, no bo co tu nie mowic, ten panas to sie nadaje tylko piwnicy jak sloiki odnosimy na zime, zeby wiadomosci sportowe obejrzeć:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

pedro1

New member

allabahal

New member
Trochę z innej beczki, ale też odnośnie nagród EISA.
Czy ktoś pamięta wpadkę Philipsa sprzed kilku lat odnośnie nagrody?
Chodziło jak mnie pamięć nie myli o odtwarzacz CDA.
Zanim odbyło się posiedzenie szanownej komisji, przyznanie nagród,
Philips wypuścił katalog z przyznaną nagrodą. Podniósł się krzyk i zaklejano naklejką tą informację.
Cóż tu więcej mówić... Wracając zaś do Panasonic'a, no cóż miałem ten model i zielone linie śniły mi się po nocach, ziarnistość była jak piasek
nad bałtykiem, a ukośne linie... szkoda pisać.

Krzysiek

Robert_em

New member
Dawno się tak nie ubawiłem, jak czytając wypowiedzi takich "fachowców".
Nawet jeśli ten TV dostałby wszystkie nagrody na świecie, to i tak nasi "fachowcy" wiedzą lepiej, widzą same wady i wieszają plazmę w piwnicy:D
@jtd zrób fotkę tej swojej piwnicy, niech wszyscy zobaczą to co Twoje słoiki.
Przypomina mi to sytuację z motoryzacji. Kiedy Fiat Punto wygrywał wszystkie rankingi i nagrody światowe (mówię o Punto I) i rzeczywiście był dopracowaną konstrukcją (posiadałem od nowości przez 7lat) a wszyscy tzw. "giełdowi fachowcy" powtarzali "Fiat gó..o wart, a Ford jego brat", które gdzieś zasłyszeli i powtarzali wszem i wobec jako swoje motto życiowe.
Bez urazy.

Fatman_1

New member
Bez reklam
Dostrzeżono po raz kolejny dominację technologiczną Philipsa w dziedzinie LCD. Do takiej jakości obrazu konkurencji jeszcze daleko.

allabahal

New member
Fachowcy czy nie fachowcy, to bez różnicy, ponieważ najlepszym miernikiem jakości są zadowoleni klienci. Jak widać po postach na grupie,
nie wszystko złoto co się świeci, choć "fachowcy" twierdzą inaczej.

graf von

New member
Allabahal mam PV70 od kilku tygodni i jestem zadowolony. Może nie jestem takim "fachowcem" jak Ty i nie dostrzegam tego bałtyckiego piasku.
Z DVD współpracuje bardzo dobrze i nieźle radzi sobie z kablówką.
Do kompa nie podłączam bo nie kupuje się plazmy w tym celu.
Jestem przekonany że taki „fachowiec” jak Ty przeczytał uzasadnienie EISA z informacją czemu akurat PV70 otrzymała nagrodę. Jeśli nie to proponowałbym przeczytać.
http://www.eisa-awards.eu/2007/node/719

„Most impressive of all, however, is the highly affordable price.”

Moim zdaniem ta plazma zasługuje na nagrodę za stosunek ceny do jakości. Oczywiście gdybym miał więcej kasy to kupił bym Pionieera, ale niestety nie mam i musze zadowolić się przyzwoita jakością za rozsądną cenę.

johanek

New member
Musio! Po pierwsze to że produkt zostaje nagrodzony EISą to wcale nie znaczy że jest najlepszy. Po drugie nie porównuj oficjalnych cen detalicznych z ofertami sklepów internetowych. Na niemieckiej stronie www.philips.de ten telewizor kosztuje 3700 euro. Chyba że u Ciebie Euro jest za 2,7 zł? Chętnie kupię większą ilość

Do góry