eGreat S900 3D

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Jeden ze znajomych przywiózł z Chin ciekawą zabawkę, za którą zapłacił w yuanach równowartość niespełna 1100 zł. Egreat S900 3D (albo Ultra - występuje pod dwiema nazwami), bo o nim mowa, trafił do mnie do przetestowania i przyznać muszę, że jestem pod silnym wrażeniem, bo tyrałem sprzętem przez dwa wieczory i nie udało mi się go niczym zaskoczyć. Zbudowany na Sigmie 8643 (667MHz CPU, 256MB NAND FLASH and 512MB DDR2) player Blu-ray odtwarza dosłownie wszystko: oprócz standardowych plików multimedialnych również oryginalne i "oryginalne inaczej" płyty BD i DVD, klonowane płyty BD, wszystkie obrazy ISO, pełne MKV FLAC, pełny dźwięk True HD, DTS-HD MA, LPCM 7.1 dekodowany i pass through, ma wyjście 7.1 analog, czyta APE,OGG,FLAC,CUE, napisy zewnętrzne i wewnętrzne, w pełni konfigurowalne (jest w napisach możliwwość dodawania obwódki, czego próżno szukać w innych firmware poza Xtreamerem SW2) , obsługuje lrc, czyli wyświetla teksty piosenek, oczywiście ma spory zasób internetowych mutimediów, bitorrent, UPNP, SMB, NFS, FTP, wbudowane WiFi.
Z ciekawostek: przetwarza 2D na 3D, obsługuje tuner DVB-T na donglu USB, można ładować przez USB różne urządzenia.
Jeżeli ktoś planuje zakup dobrego playera, a chciałby mieć z obsługą płyt BD i bajerami 3D, zakup jak najbardziej udany. Oczywiście kupować należy w Chinach, bo w europejskich sklepach cena oscyluje wokół 350 euro, czyli można parę złotych zaoszczędzić. Sam się zacząłem nad tym zastanawiać, bo HiMedia HD900D, na który czekam, coś się długo nie pokazuje.

Kilka szczegółów technicznych: HDMI 1.4, Component, AV output. Audio: stereo, 7.1-channel analog output, SPDIF digital output, coaxial output. Dwa porty USB, czytnik SD/MS/MMC, port external SATA (SATA HDD, BD/DVD ROM), LAN.
Kontenery wideo: MPEG1/2/4 Elementary (M1V, M2V, M4V), MPEG1/2 PS (M2P, MPG, DAT, VOB), MPEG2 Transport Stream (TS, TP, TRP, M2T, M2TS, MTS), AVI, ASF, WMV, Matroska (MKV), MOV (H.264), MP4, RMP4, DVD navigator(cracked DVD) DVD ISO, original BD disk, MINI BD, BD9, BD25, BD50, RBD, Blu Ray ISO, FLV.
Kontenery audio: AAC, M4A, MPEG audio (MP1, MP2, MP3, MPA), WAV, WMA, FLAC+CUE, APE+CUE, OGG
Dekodery audio: DTS, DTS-HD HR, DTS-HD MA, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby True HD WMA, WMA Pro, MPEG-1 Layer 1, 2, 3, MPEG-4 AAC-LC, MPEG-4, HE-AAC, MPEG-4 BSAC.
Audio pass through: DTS, DTS-HD HR, DTS-HD MA, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby True HD, PCM, LPCM, WMAPRO.

Kilka obrazków:

czarny piotr

New member
Witam.Niedawno wszedłem w posiadanie tego sprzętu.dokupiłem do niego
HDD 1.5 TB.Czy muszę go wcześniej formatować na komputerze czy jest jakaś opcja w Egreacie? Drugie pytanko : Czy mogę go bezpośrednio połączyć z laptopem i jak to zrobić?Chwilowo jestem daleko od domu i nie mogę podłączyć go do TV.
Pozdrawiam piotrek.

Do góry