Używam tego xEgreat-III-R6S-2.6.8.0-by-CSv2.3a-DMD-XLCZ5.8 . Ten się w pełni aktualizuje i w miarę działa. W zachwalanym 2.0.1.8 w moim przypadku po ustawieniu dźwięku HDMI na RAW w wielu przypadkach nie było go wogule mimo, że ampli dekoduje. Ponadto po aktualizacji xLiveCz przestanie działać Weeb.TV i programy XXX i żeby mieć menu 6.4 na którym to działa trzeba za każdym razem kombinowac wciskając 1 albo 2, już nie pamiętam. Może jest rozwiązanie, ale u mnie ze względu na dźwięk odpada.
Problemy z Youtube na obydwu wersjach. Niby jest parę wersji ale żadna nie działa poprawnie. Na YouTube XXL jest obraz, ale brak dźwięku.
Ponadto wszystko ok. Filmy wszystkie odtwarza bez zająknięcia i w super jakości.
Co do Bittorrent i movie jukebox wogule nie umiem skorzystać - poczekam na was i wasze opinie.
Próbowałem jeszcze softu Bast Castle, ale brak języka polskiego i nie działa wyświetlacz więc usunąłem.
Podsumowując z moich testów najlepiej wgrac obecnie xEgreat-III-R6S-2.6.8.0-by-CSv2.3a-DMD-XLCZ5.8 i czekać na jakiś lepszy. Aby wszystko można było zaktualizować trzeba sformatować Pendrive z poziomu Egreat i zostawić go na stałe jako pamięć.
Ogólnie czeskie softy chaotyczne, dużo pozycji się powtarza.
Mógłby ktoś z Polski się za to wziąć i powrzucać nasze rodzime multimedia typu ipla, tvn player jakieś polskie serwisy z filmami i serialami.
U czechów są, ale kto normalny będzie oglądał film po czesku, albo niemiecku

Czekam na wasze spostrzeżenia i opinie. Może ktoś mądry powie jak zrobić ten jukebox i torrenty. Oraz jak wgrać Iple, bądź jakąś aplikację na Androida na Pendrive USB bo z tym systemem nie miałem styczności, a wszystko ma w opcjach kartę SD, której w Egreat nie wsadzimy. Byłbym wdzięczny. Pozdrawiam.
P.S. Linki do softów, po moich poszukiwaniach w sieci:
http://www.mediafire.com/rtd1186#s2ke8f9r8ysc0