Skorzystaj z pinnacle studio lub corel videostudio.
Szanowny Davidzie coś nic nie piszesz a ja miałem do ciebie ważne pytanie a chodzi o te bitrate i szybkość klatek. Proszę cię odpowiedz. zrobiłem film o szybkości tak jak z kamery to jest 59.94 kl/sec. ale nie widzę różnicy. A jeśli chodzi o bitrate z kamery to mam szykość 14MB/sec ale niestety w pinacle nie udaje się to osiągnąć. Pozdrowienia.
Skorzystaj z pinnacle studio lub corel videostudio.
Szanowny Davidzie coś nic nie piszesz a ja miałem do ciebie ważne pytanie a chodzi o te bitrate i szybkość klatek. Proszę cię odpowiedz. zrobiłem film o szybkości tak jak z kamery to jest 59.94 kl/sec. ale nie widzę różnicy. A jeśli chodzi o bitrate z kamery to mam szykość 14MB/sec ale niestety w pinacle nie udaje się to osiągnąć. Pozdrowienia.
Co prawda nie jestem Davidem, ale
Bitrate zalezy od wybranego formatu wyjściowego filmu.
I tak, dla DVD maksymalny BitRate wynosi 8500,dla SVCD - 2000, dla AVCHD - 17000, dla Blu-Ray 25000 a nawet 40000 kb/s.
oczywiście w programie Pinnacle Studio 14 Ultimate, ktory uzywam.
Nawet jakby Ci się udało ustawić wyższy od tych dopuszczalnych to pewnie nic bys nie uzyskał za wyjatkiem kłopotów z odtwarzaniem.
Warto ustawiać albo automatycznie, albo zgodnie z tym co nagrała kamere. Chyba że się nie miesci na płycie i 10-15%utraty jakości nie jest zauważalne.
Ustawianie "w górę" nic nie da. Zajmie więcej miejsca dla gorszej jakości.
oczywiście w programie Pinnacle Studio 14 Ultimate,
Warto ustawiać albo automatycznie, albo zgodnie z tym co nagrała kamera
Witaj
Serdeczne dzięki za te informacje, ale z tego co ja mam czyli Pinacle 12.1 to tu się nie da więcej ustawić bitrate niż 12MB a niestety moja kamera ma 14MB z groszami.no i ma 59.94 kl/Sec. jest pytanie czy w twoim Pinacle gdy jest więcej bitrate widać większą rozdzielczość i czy też ustawiasz więcej klatek.
Widać, że muszę sprawić sobie nowszy program.
Pozdrawiam
czy w twoim Pinacle gdy jest więcej bitrate widać większą rozdzielczość i czy też ustawiasz więcej klatek.
Widać, że muszę sprawić sobie nowszy program.
Pozdrawiam
Ja ustawiam w opcjach jakości tak:
- bitrate - Automatyczne,
- jakość - najlepsza i wtedy ustawia mi tak "jak kamera dała"
- dźwięk - 2.0 (nic nie daje ustawienie 5.1) nie mam specjalnych mikrofonów tylko wbudowany w kamerze. na 2.0 mój amplituner ma "ustawione" aby dawał "All Channels Stereo"
Czasem brakuje mi 2-5 minut na płycie a nie za bardzo mam co wyrzucić. Wtedy "zjeżdżam" z bitrate 5-10%, jest prawie niezauważalne na telewizorze 52", goście tego wcale nie zauważają.
Moja kamera daje przepływność 17000 i jest to naprawdę dobra jakość na 52" Tv. Jak zjadę np do 16000 lub 15000 to nie widać pogorszenia sią jakośći obrazu(goście) a zyskuję około 2-5 minut.
Co do nowego Programu to rozważ Sony Vegas Pro 9.
Ja jad w cyerwcu do woch i po powrocie kupi ten program, jestem nieco yniecierpliwionz narowami PinnacleStudio. Mam go od wersji 8 pryey kolejne a do 14 HD Ultimate. Kayda nastpna wersja jest gorsza, ma większe wymagania sprzętowe i staje się coraz bardziej narowista. Umiem sobie z tym radzić ale zobączę tego Vegas. Pewnie na początku lipca napiszę o wrażeniach. Teraz wróciłem z nart w Austrii i "na szynko" zrobiłem montaż jeszcze PS 14 HD Ult.![]()
gdy jest więcej bitrate widać większą rozdzielczość i czy też ustawiasz więcej klatek.
Na moim Tv, 52" widać każdy skok bitrate o 1000.
Najlepiej jest ustawić tak jak kamera "umie", zrówno bitrate jak i klatki /s
Najlepiej ustawić maksymalna jakość, wtedy Pinnacle 14HD "wie co ma robić":krol:
Jaka kamera(dokładnie), jakie windows(dokładnie) i jaki Pinnacle(też prosze dokładnie)Witam,
Nie mogę dodać pliku MTS z kamery SONY do projektu ani go otworzyć - ale wyświetlają się miniaturki? Co jest nie tak, pliki normalnie otwarzam w Windows Media Playerze?
Aha w Oknie Importu W Pinnaclu mogę otwarzać MTS i nawet jak wcisnę import to nowe pliki po inporcie nie moge dodać do projektu.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam!
Panowie, a w czym usuwacie szumy w nagraniach wideo w formacie AVCHD?
Straszne są zapytania ludzi, którzy sobie nie radzą.
Po trzech latach zwolniłem pracownika pytającego jak się z a robi ą.
Pod WORDEm.
To tak o poziomie niektórych zapytań.