Edycja AVCHD - Nero 8 pierwsze wrażenia

Gucio50

New member
Bez reklam
W przyszłym tygodniu dostanę Nero 8 :krol: , które ma "umieć" to co poniżej przepisałem ze strony http://www.nero.com/plk/nero8-features.html

icon-vision-64.png
Zeszłoroczne wakacje, ślub brata, ukończenie szkoły przez córkę - czy nagrywasz na wideo wszystkie pamiętne wydarzenia? Teraz ze swoich nagrań możesz wydobyć więcej. Dzięki Nero 8 możesz w prosty sposób edytować zawartość High Definition zapisaną w formacie AVCHD osiągając profesjonalne wyniki. Wstaw sekwencje i menu, a nawet wzbogać pokazy slajdów podkładem muzycznym w tle. Korzystaj z ulubionych programów telewizyjnych bez zakłóceń, w prosty sposób pozbywając się przerw na reklamy.

A więc, do przyszłej środy :eek:k:

bluray

Banned
Pisałem na forum już wielokrotnie o NERO 8.
Dusponuję wersją 8.0.3.0
Z kompleten pluginów które kosztują ok 250 euro.
http://www.nero.com/enu/plugins-overview.html

Pisałem, żt wspaniale współpracują z materiałami z kamer i robią authoring z audio DD 5.1 pod HD DVD jak i AVCHD (PS3).
NERO VISION 5 obsługuje nawet pliki EVO. Import - Exporty.

W wersji 8.1 te pluginy sa już wyciete i instalacja tej wersji powoduje, że powrotu do pluginów już nie ma. Tylko cofanie systemu pomaga.

Noel

New member
bluray napisał:
Pisałem na forum już wielokrotnie o NERO 8.
Dusponuję wersją 8.0.3.0
Z kompleten pluginów które kosztują ok 250 euro.
http://www.nero.com/enu/plugins-overview.html

Pisałem, żt wspaniale współpracują z materiałami z kamer i robią authoring z audio DD 5.1 pod HD DVD jak i AVCHD (PS3).
NERO VISION 5 obsługuje nawet pliki EVO. Import - Exporty.

W wersji 8.1 te pluginy sa już wyciete i instalacja tej wersji powoduje, że powrotu do pluginów już nie ma. Tylko cofanie systemu pomaga.

witam

mam SR8 ale troche nie rozumiem o co chodzi z tymi wersjami Nero 8
czy ta bedzie dobra ?
http://allegro.pl/item252201598_najnowsza_wersja_nero_8_box_pl_f_vat.html

bluray

Banned
Podałem link do listy kluczowych dla NERO 8 (w tym AVCHD) pluginów ( w tym możliwość zapisywania [ tj. authoringu] na dyskach DVD kontenerów odtwarzanych na BD z obsługą AVCHD - nie dotyczy Twojego SaMSUNGA, I HD DVD ; każdy).
Full wersja NERO 8 będzi kosztowała ok. 1 000 zł.

Noel

New member
bluray napisał:
Podałem link do listy kluczowych dla NERO 8 (w tym AVCHD) pluginów ( w tym możliwość zapisywania [ tj. authoringu] na dyskach DVD kontenerów odtwarzanych na BD z obsługą AVCHD - nie dotyczy Twojego SaMSUNGA, I HD DVD ; każdy).
Full wersja NERO 8 będzi kosztowała ok. 1 000 zł.

wytlumaczenie nie ma co ?:(

chodzi mi o to - ktora wersja Nero 8 ,
pozwoli mi w pelni edytowac AVHCD i nagrywac w roznych formatach np. DVD - na dzis , a na potem BR (BR dzis mnie nie dotyczy , a ilu dotyczy ??? - to tylko kwestia czasu i to krotkiego),
jesli nie dokupie
dodatek Blu-ray/HD DVD Video, to czy wogole moge cos robic z AVCHD ??

w ogolnym opisie Nero 8 pisza :

"....edytowac zawartosc HD wideo oraz wypalac duze ilosci danych dzieki zintegrowaniu w Nero 8 obslugi dysków Blu-ray i HD DVD..."

...jak to rozumiec ?????

................

Ostatnia edycja:

Sydon777

Klub HDTV.com.pl
vip
Noel napisał:
....odpowie ktos na powyzsze ????

Ja mógłbym napisać tylko to co napisał bluray. A przy kupnie konkretnej wersji najlepiej upewnić się u sprzedawcy co ona zawiera tzn czy ma pełną obsługę AVCHD. Może być podobnie jak z Pinnacle Studio 11, że w programie jest szereg dodatkowych pozycji, które się uaktywnia dopiero po dokupieniu odpowiednich kluczy. Jeżeli Nero zdecydował się na wydzielenie niektórych pluginów i sprzedaje je oddzielnie tzn, że są wersje programu Nero, w których są one nieudostępnione bezpośrednio a więc tak jak to pisał bluray. Może Gucio50 będzie coś konkretnie wiedział o innych wersjach tego programu.

O swoich pierwszych wrażeniach z pracą w Nero 8 już pisałem w wątku Pliki AVCHD - co z nimi robić?
Ponieważ Gucio50 spóźnia się na umówione środowe spotkanie więc aby coś się tu działo dodaję:
W Nero 8 bardzo mi się podoba, że przy projektowaniu płytki BD jest możliwość łączenia szeregu plików .m2ts w bloki stanowiące tytuły w menu nawigacyjnym. Dodatkowo jest do dyspozycji szereg gotowych szablonów menu nawigacyjnego, w których możemy wpisywać własne teksty. Są też szablony animowane. Pozwala to na znacznie większą inwencję własną tworzenia BD (AVCHD). Tego wszystkiego bardzo brakuje w Sony Picture Motion Browser.

Gucio50

New member
Bez reklam
Sydon777 napisał:
... ... Ponieważ Gucio50 spóźnia się na umówione środowe spotkanie więc aby coś się tu działo dodaję:
W Nero 8 bardzo mi się podoba, ... ...

Mój dostawca Firma MSoft we Wrocławiu na kazdy mój telefon odpowiada: Maniana, czyli jutro :p . Pewnie kiwa ich dostawca :confused:

Widać że w tym tygodniu juz Nero 8 Pl NIE dostaną. Ja jestem cierpliwy i czekam :rolleyes:

Jak tylko dostanę, zapowiadana cena NETTO dla mojej firmy to 208zł, ale
to niewiadoma.:twisted:

Do góry