Piszą,że Gorilla Glass 4.
W ogóle,myślę,że w przyszłości będzie już coraz mniej różnic pomiędzy smartfonami poszczególnych marek,jak i samymi półkami cenowymi,gdyż większość tefonów i tak będzie szybko śmigać,mieć w miarę bebechy oraz ładnie się prezentować,w przeciwieństwie do tego,co było jeszcze kilka lat temu...
W tym momencie bateria jest chyba najważniejszą sprawą do poprawy...a reszta,zaczyna być już wymysłami czy pierdołami
Lolek,a Ty już wybrałeś smartfona,bo coś tam ostatnio wspominałeś,że się przymierzasz ?
Dzisiaj mają do mnie dzwonić

W sumie już miałem typy swoje Z3 lub S5 Neo ale po tym wszystkim co zobaczyłem w czasie tych naszych testów, co przeczytałem, co podpytałem użytkowników Huawei, pooglądałem testy w necie... chyba zaryzykuje i wezmę Huawei P9 lub P9 lite..
W sklepach różnice są takie że tak jak Armanig napisał że On by dołożył do Samsunga, natomiast przy przedłużeniach to już jest inaczej.. i tam są już większe różnice..jakoś mam ochotę zaryzykować
I żeby nie było ....

chwalę te tel. nie ze względu że się nad nimi zastanawiam ( tym bardziej że jeszcze nie mam tel. tej firmy) tylko że naprawdę zrobiły wrażenie na mnie, ja jestem z tych co w każdej zakupionej rzeczy - przeważnie znajduje minusy i głośno o tym mówię .. nawet w tych bardzo drogich jakim np jest samochód.. bo też nie są bez wad...

i chwalę kiedy coś w mojej opinii na to zasługuje..
Natomiast za 2-3 lata może być tak jak piszesz że wszystko się wyrówna, a przynajmniej w telefonach powiedzmy od 1300 zł w górę.. wybór będzie polegał na tym kto jaką firmę lubi lub jakiej ufa... i to co jest tak naprawdę do poprawy to jak dla mnie bateria ... reszta jest to już gadżety patrząc na to co już smartfony mają w sobie..
A fakt , że ceny Huawei nie są typowo chińskie to pokazuje, że sama firma też ma inne nastawienie i nie uważa że ich produkty odbiegają jakościowo i parametrami od innych firm robiących telefony.. tylko teraz trzeba dać poczucie pewności ludziom że ich produkty są warte tych cen.. dlatego może jest 3 lata gwarancji plus jeśli przez pierwsze 3 miesiące coś się stanie z tel. to bez względu co to jest to nie naprawiają tylko wymieniają na nowy egz.
Dla nas konsumentów to jest dobre bo kto wie czy za rok, dwa inni nie pójdą tym śladem tak jak to ma miejsce w motoryzacji - już nie tylko Koreańczycy dają dłuższą gwarancję na swoje samochody ...
Oczywiście że wg mnie taki Mercedes,BMW,Jaguar itp.. nie da 4-5 lat gwarancji bo to są firmy które swoją marką mają gwarantować, że wydając powiedzmy 200-300-500 tys gwarantują te 3-5 lat bezawaryjnej pracy... choć rzeczywistość pokazuje, że rożnie z tym bywa, ale wtedy wkracza serwis i ma to być tak załatwione, że klient który wydał takie pieniądze ma czuć się szanowany i wiedzieć, że serwis stanie na głowie żeby właściciel samochodu nie odczuł na sobie takiej awarii.. ale w naszym kraju z tego co tv pokazuje to też niestety rożnie bywa..
A wydając 2,5-3 tyś na tel w sklepie w takim kraju jak RP uważam że 3 lata gwarancji powinno być jak nic.. to są naprawdę duże pieniądze..nawet dla tych lepiej zarabiających..bo porównując do mojego hobby jakim są zegarki tam za 3 tyś można kupić już też fajny szwajcarski zegarek i też ma dwa lata gwarancji, tylko na tyle zegarków co mamy z żoną jeszcze ani jeden nie zawiódł.. a z tel. jest bardzo rożnie..