dźwięk z tv na kino domowe

qurter

New member
A może jest to wina kabla hdmi? Ok a jaki byś polecił kabel optyczny? Na optycznym będzie działać na 100 % ?

piechu

Member
Bez reklam
możesz spróbować zmienić kabel HDMI - do obsługi arc jest potrzebny minimum 1.4. Moim zdaniem to jednak nic nie zmieni bo instrukcja ani słowem nie wspomina o obsłudze ARC.
Kabel optyczny będzie działać na 100% jeśli oczywiście gniazda w telewizorze jak i kinie domowym są sprawne.

Wiesiek19

Active member
Bez reklam
A może jest to wina kabla hdmi? Ok a jaki byś polecił kabel optyczny? Na optycznym będzie działać na 100 % ?

Tak jak mówi kolega piechu, najprawdopodobniej twoje kd nie ma arc i tylko optyk pomoże. Ale dla pewności to czy możesz wrzucić fotke/fotki z menu kd odnośnie hdmi ?

qurter

New member
Z hdmi takie coś jest

Attachments

• 14234914750981494491907.jpg
    14234914750981494491907.jpg
    341,1 KB · Wyś: 72

Wiesiek19

Active member
Bez reklam
Raczej na pewno ARC brak. Zostaje podłączenie optyka. Kup dowolny w średniej cenie i tyle.
A tak z ciekawości.... To nowe kd ? Dziwne, że jeszcz robi się sprzęty bez ARC.

qurter

New member
Bardziej chodziło mi o to żeby nie przepłacać :p bo znalazłem parę kabli cenowo 20-60 zł, a z jakiej firmy byś polecił kabel Czy to bez znaczenia? ;-)

Wiesiek19

Active member
Bez reklam
Bez znaczenia o ile nie jest to chińska tandeta. Swego czasu używałem Tech Link za chyba 30-40 zl. Gdzieś wala się po pudełkach bo dziś mam wszystko po hdmi.

Do góry