dziwny problem z polsatem

asiaossa

New member
Witam,
Kupiłam sobie zestaw cyfrowego polsatu, zainstalowałam na antenie cyfry i okazało się, że o ile w ciągu dnia wszystko jest ok, to gdzieś około 23 wieczorem wiekszość kanałów po prostu znika i pojawia się komunikat brak sygnału. W pomocy technicznej powiedzieli mi, że to na pewno za mała antena. Zawołałam więc instalatora, założył nową, mającą już 80 cm, ustawił i problem jest dokładnie ten sam tylko ja o 230 zł uboższa. Do 23 w porządku, potem wszystko znika. W pomocy technicznej mówią mi teraz, że to źle ustawiona antena i wieczorem znika bo satelita się przesuwa i już go nie łapie. Instalator jednak twierdzi że dobrze ustawił. Co mam zrobić? Starać się ustawić tę antenę w nocy, czy co? Ale to skomplikowane - trochę ciemno. Poza tym dodam jeszcze, że jak podłączę z powrotem cyfrę, działa jak należy i żadnych problemów nie mam. Gdyby ktoś miał jakiś pomysł dlaczego tak jest, bardzo proszę o jakieś sugestie. Jutro ostatni dzień, kidy mogę to wsyzstko jeszcze im oddać. Inaczej będę musiała płacić przez dwa lata za telewizję, która nie działa wieczorem. Z drugiej strony wyłożyłam 230 zł na nową antenę i instalację i nie chciałabym też rezygnować.
Pozdrawiam
asia

acton777

Member
Bez reklam
Przewieś antenę w inne miejsce, czasem wystarczy 0,5-1m!!! Twój problem jest prawdobodobnie związany z jakimś nadajnikiem GSM\Net lub innym urządzeniem(radar, jakieś wojskowe\lotnicze świństwa itp.), który zakłóca sygnał satelity. Moze włączają to ustrojstwo o 23... Polsat i Cyfra działają na róznych częstotliwościach, stąd brak problemów na C+ ;)

jacek5d

New member
Musisz dokładniej ustawic antenę, miałem to samo, satelita wbrew pozorom nie stoi nieruchomo na orbicie w jednym miejscu wystarczy mała korekta położenia anteny lub mały obrót konwentera wokół osi i będzie o.k.

Do góry