Dysk zewnętrzny p50st50

hasereq

New member
Hej, dowiedziałem sie, ze nie każdy dysk zewnętrzny podłączony do p50st50 lubi sie z telewizorem. Chodzi o nagrywanie z telewizora na dysk. Czasem wyskakuje komunikat, brak funkcji czy cos takiego. To samo mam jak podlaczam pendrive. Czy wiecie jakie dyski będą dobrze działać z 50st50? Chodzi mi o dysk 1-3 tb.

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk

HDbodzio

New member
Witam, mam p50gt50 (w zakresie Twojego pytania to bez różnicy). Doskonale współpracuje z dyskiem Seagate GoFlex 3,5'' 1 TB. Dysk ten posiada zewnętrzne zasilanie, jak sobie tego życzy producent telewizora (instrukcja).
Nie próbowałem nagrywania na dyskach 2,5" zasilanych z portu USB. Nagrany materiał może być odtworzony wyłącznie na tym jednym egzemplarzu telewizora, na którym dokonano nagrania. Nagrywa wyłącznie z tunera cyfrowego, nie z analogu.

nawarro

New member
Witam, mam p50gt50 (w zakresie Twojego pytania to bez różnicy). Doskonale współpracuje z dyskiem Seagate GoFlex 3,5'' 1 TB. Dysk ten posiada zewnętrzne zasilanie, jak sobie tego życzy producent telewizora (instrukcja).
Nie próbowałem nagrywania na dyskach 2,5" zasilanych z portu USB. Nagrany materiał może być odtworzony wyłącznie na tym jednym egzemplarzu telewizora, na którym dokonano nagrania. Nagrywa wyłącznie z tunera cyfrowego, nie z analogu.

czy można nagrywać na hdd obraz puszczany przed hdmi z UPC, czy tylko kanały podane bezpośrednio do tv przez kabel antenowy i ustawiane klasycznie, jak kiedyś na tv ?

chrobry

New member
Zakupiłem dysk 1TB, podłączam a tam totalna sieczka. Tzn. wszystkie katalogi są w katalogu głównym, nie ma zachowanej hierarchi. Może mam za duzo katalogów, może trzeba dyska podzielić ? Macie coś takiego ?

warebel

New member
A jak podlacze HDD z filmami HD i HD 3D w .mkv to odtworzy je bez problemu?

Jaki dysk zadziala na 100%? Najchetniej bym kupil 2.5" z zasilaniem z USB, ale jesli nie smiga, to trudno, wezme jakikolwiek, ktory dziala i ma swoje zasilanie.

Prosze o pilna odpowiedz, bo zaraz jade szukac HDD do media expert :)

Jacek144

New member
A jak podlacze HDD z filmami HD i HD 3D w .mkv to odtworzy je bez problemu?

Jaki dysk zadziala na 100%? Najchetniej bym kupil 2.5" z zasilaniem z USB, ale jesli nie smiga, to trudno, wezme jakikolwiek, ktory dziala i ma swoje zasilanie.

Prosze o pilna odpowiedz, bo zaraz jade szukac HDD do media expert :)

Ja mam WD My Passport 500GB USB 3.0 i działa bez problemu.
Mam też jakiegoś starego Maxella 2,5" i też zero problemów. Jednak mój TV to wersja VT,ale przypuszczam,że to nie ma znaczenia

bodiniusz

New member
Hello. A na pendrive'ach Wam nagrywa? Którego bym nie wkładał, to mam "proszę sprawdzić ustawienia i połączenia".
Gdy wchodzę w Konfigurację nagrywania, konfigurację dysku USB, to widzę pendrive'a (nawet prawidłową jego nazwę), ale na dole komunikat "Brak urządzenia do nagrywania z TV".

O co chodzi? Czy to musi być duży dysk?

Pozdrawiam

Do góry