Dysk do ST60

Frank_24

New member
Jako że posiadam już mojego P42ST60E planuję zakupić sobie dysk zewnętrzny pod usb do oglądania multimediów. Prosiłbym o poradę jaki kupić aby telewizor obsługiwał go bezproblemowo.

muchaone1

New member
panasonic deutschland podaje poniższe jako oficjalnie zaakceptowane przez panasonica dla modeli posiadających smart viera:
1. Western Digital My Book® AV-TV (2TB, USB 3.0)
2. Western Digital My Book® AV-TV (1TB, USB 3.0)
3. Buffalo HD-AVS2.0U3-EU (2TB, USB 3.0)
4. Buffalo HD-AVS1.0U3-EU (1TB, USB 3.0)

P.S.
jako ciekawostka na stronie buffallo nawet się szczycą, że firmware ich dysków jest kompatybilne i certyfikowane przez panasonic co powoduje np wykrywanie i zapis błędów przez telewizor

Ostatnia edycja:

Frank_24

New member
Chodziło mi o bardziej przyziemne dla mnie opcje, cena do 150 zł z allegro, używany bądź nowy i nie potrzebuję 1TB. Czyli rozumiem że to będzie strzał czy dysk będzie działał z telewizorem czy nie? Telewizor obsłuży wg. dysk zasilany z usb i formatem NTFS? Czy może jednak zakupić pendrive 64 gb?

EHD

New member
Obsluzy, ja mam dysk 2,5" sata wsadzony w kieszen z allegro za 30 zeta i dziala bezproblemowo.
Podlaczane przez USB, format NTFS.

sturek

New member
Pytanie dotyczy 42X60. Otóż po podłączeniu dysku zewnętrznego Lg 500Gb Tv widzi go, ale na ekranie cały czas pokazuje "trwa wyszukiwanie". Czekałem kilka minut i nic się nie zmienia. Czy to możliwe, żeby wyszukiwał tak długo? Dodam, że dysk jest dość mocno obłożony zdjęciami ok 35 tys.plików i trochę filmów ok. 300. Czy macie jakiś pomyśl jak przyspieszyć wczytywanie?

sjs

New member
Z wlasnego doswiadczenia napisze moj vt60 (w tej kwesti sie raczej nie roznia) czyta wszelkie tanie pendrive 8 i 16 gb sformatowane w fat32 i ntfs jak i dysk twardy na usb 2.0 wd 750 gb nie wiem jaki to model ale z 2,5 roku juz ma i normalnie widziwszystkie 3 partycje w rozych formatach.
Wiec raczej ten tv wszystko widzi

Do góry