tak jak w temacie
posiadałem przez 3 tyg plazmę Panasonica 42 PX80,którą ostatnio sprzedałem z powodów czysto ekonomicznych(i nie tylko,bardzo proszę o nie przekonywanie że plazma to jest to)
teraz chcę zakupić LCD,dlaczego
-nie chce mi się uważać na wszystko(wypalające się loga,paski na TVN 24 itp),
-nie mam czasu na wygrzewanie TV przez określony czas
-praca na tym TV podłączając konsolę PS jest nie taka jak sobie wyobrażałem
ale teraz konkrety,w pytaniach i odpowiedziach
Jakie masz warunki - wielkość pokoju ? -pokój 23 m
jaki sygnał ? -kablówka Aster,
jaka odległość od ekranu ? -3,5-4 metry
jakie urządzenia do podłączenia? -DVD,PS,w najbliższym czasie BR
jaka klasa cenowa? -max 5000 tyś
więcej oglądasz w dzień czy w nocy? -40% dzień,60% noc
jakie masz nasłonecznienie pokoju ? -okna po stronie zachodniej,słońce od ok 17,telewizor stoi tyłem do okna
ile osób zasiada przed telewizorem? -2-4
Jaki masz ulubiony program? - TVN24.TVN TURBO,DISCOVERY,EUROSPORT
jaki masz telewizor? -CRT Grundig 28' 100Hz
Ma stać czy wisieć? -na tą chwilę będzie postawiony na dołączonej podstawie
co mam obecnie w głowie
Sharp LC42XL2E
Sharp LC-46X20E
TOSHIBA 40ZF355
TOSHIBA 42Z3030
TOSHIBA 42XV505
SONY KDL 40 W 4000
Samsung LE40A656
i teraz jakie mam wymagania
dobre skalowanie SD,poprawne wyświatlanie kolorów,brak efektu smużenia,automatyczne dostosowanie formatu obrazu,bezproblemowa praca z konsolą PS,cena max 5000 tyś z ewentualnymi przesyłkami
co do wielkości obrazu
ostatnio miałem pożyczonego Philipsa 47PFL9632,i powiem krótko,rozmiar mnie nie przeraża,a nawet bardziej konfortowo ogląda mi się na takim ekranie w porównaniu z Panasonikiem 42' który miałem do porównania,jednak nie mówię kategorycznie że czym większy tym lepszy,może być i 40',byle by spełnił moje jakies tam wymagania
z góry dziękuję za pomoc,i ewentualne linki do sklepów z cenami(olimpiada się zbliża,a co jak co ale na 28'nie ma sensu oglądać takiegoi widowiska)
p/s
jeszcze jedno
testy Kikiego dośc uważnie przestudiowałem,porównywałem testy z TV własnoocznie(nie tylko w sklepie,ale w miarę możliwości i u znajomych) i wiem tylko tyle że gdybym nie przeczytał tych opini,na pewno nadział bym się na minę
kupując to co nie koniecznie by mi się podobało,więc ta drogą pragnę podziękowac Autorowi za włożony trud,i przede wszystkim zaoszczędzone pieniądze i nerwy
posiadałem przez 3 tyg plazmę Panasonica 42 PX80,którą ostatnio sprzedałem z powodów czysto ekonomicznych(i nie tylko,bardzo proszę o nie przekonywanie że plazma to jest to)
teraz chcę zakupić LCD,dlaczego
-nie chce mi się uważać na wszystko(wypalające się loga,paski na TVN 24 itp),
-nie mam czasu na wygrzewanie TV przez określony czas
-praca na tym TV podłączając konsolę PS jest nie taka jak sobie wyobrażałem
ale teraz konkrety,w pytaniach i odpowiedziach
Jakie masz warunki - wielkość pokoju ? -pokój 23 m
jaki sygnał ? -kablówka Aster,
jaka odległość od ekranu ? -3,5-4 metry
jakie urządzenia do podłączenia? -DVD,PS,w najbliższym czasie BR
jaka klasa cenowa? -max 5000 tyś
więcej oglądasz w dzień czy w nocy? -40% dzień,60% noc
jakie masz nasłonecznienie pokoju ? -okna po stronie zachodniej,słońce od ok 17,telewizor stoi tyłem do okna
ile osób zasiada przed telewizorem? -2-4
Jaki masz ulubiony program? - TVN24.TVN TURBO,DISCOVERY,EUROSPORT
jaki masz telewizor? -CRT Grundig 28' 100Hz
Ma stać czy wisieć? -na tą chwilę będzie postawiony na dołączonej podstawie
co mam obecnie w głowie
Sharp LC42XL2E
Sharp LC-46X20E
TOSHIBA 40ZF355
TOSHIBA 42Z3030
TOSHIBA 42XV505
SONY KDL 40 W 4000
Samsung LE40A656
i teraz jakie mam wymagania
dobre skalowanie SD,poprawne wyświatlanie kolorów,brak efektu smużenia,automatyczne dostosowanie formatu obrazu,bezproblemowa praca z konsolą PS,cena max 5000 tyś z ewentualnymi przesyłkami
co do wielkości obrazu
ostatnio miałem pożyczonego Philipsa 47PFL9632,i powiem krótko,rozmiar mnie nie przeraża,a nawet bardziej konfortowo ogląda mi się na takim ekranie w porównaniu z Panasonikiem 42' który miałem do porównania,jednak nie mówię kategorycznie że czym większy tym lepszy,może być i 40',byle by spełnił moje jakies tam wymagania
z góry dziękuję za pomoc,i ewentualne linki do sklepów z cenami(olimpiada się zbliża,a co jak co ale na 28'nie ma sensu oglądać takiegoi widowiska)
p/s
jeszcze jedno
testy Kikiego dośc uważnie przestudiowałem,porównywałem testy z TV własnoocznie(nie tylko w sklepie,ale w miarę możliwości i u znajomych) i wiem tylko tyle że gdybym nie przeczytał tych opini,na pewno nadział bym się na minę

jeszcze raz proszę o nie przekonywanie mnie do plazmy!!!!
Ostatnia edycja: