Cześć.
W związku z przeprowadzką jestem zmuszony kupić dwa telewizory. Dobrze by było gdyby były dostępne w elektromarketach (OleOle, MediaExpert, RtvEuro)
Moje wymagania:
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? A) Salon 24m2 łączony z kuchnią otwarta (13,5m2) i korytarzem (7,5m2) B) Sypialnia 14,5m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3-4 metry
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-3
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Od boku
7. Jaki masz obecnie telewizor? Philips PUS6561/12, 49cali. Jestem bardzo zadowolony. Muszę zmienić, bo sprzedałem mieszkanie razem z wyposażeniem.
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Możliwość wpięcia karty CI+, pełny wachlarz aplikacji multimedialnych. Mile widziane podświetlenie typu Ambilight, bluetooth, żeby podłączyć słuchawki.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? CI+, soundbar prawdopodobnie przez HDMI.
10. Jakie urządzenia? PS4, Soundbar.
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3-4
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Tak, VOD.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy/seriale z VOD
14. Czy zamierzasz surfować po internecie? Nie
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak. Raczej okazyjnie.
16. Preferencje co do marki? Brak.
17. Preferencje co do wielkości? Salon około 60-65 Sypialnia 49-55
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Słaba płynność ruchu, mało aplikacji multimedialnych, nieintuicyjne menu i udziwnione piloty.
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Raczej wieczorem, chociaż w ciągu dnia córka na chwilę włącza bajkę.
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? Maksymalny budżet to łącznie 6000 zł.
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu? To pierwsza wymiana, więc 6 lat.
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? Tak, HBO MAX, Netflix, Player, YouTube, Spotify
Dziękuję, pozdrawiam.
Maciej.
W związku z przeprowadzką jestem zmuszony kupić dwa telewizory. Dobrze by było gdyby były dostępne w elektromarketach (OleOle, MediaExpert, RtvEuro)
Moje wymagania:
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? A) Salon 24m2 łączony z kuchnią otwarta (13,5m2) i korytarzem (7,5m2) B) Sypialnia 14,5m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3-4 metry
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-3
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Od boku
7. Jaki masz obecnie telewizor? Philips PUS6561/12, 49cali. Jestem bardzo zadowolony. Muszę zmienić, bo sprzedałem mieszkanie razem z wyposażeniem.
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Możliwość wpięcia karty CI+, pełny wachlarz aplikacji multimedialnych. Mile widziane podświetlenie typu Ambilight, bluetooth, żeby podłączyć słuchawki.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? CI+, soundbar prawdopodobnie przez HDMI.
10. Jakie urządzenia? PS4, Soundbar.
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3-4
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Tak, VOD.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy/seriale z VOD
14. Czy zamierzasz surfować po internecie? Nie
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak. Raczej okazyjnie.
16. Preferencje co do marki? Brak.
17. Preferencje co do wielkości? Salon około 60-65 Sypialnia 49-55
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Słaba płynność ruchu, mało aplikacji multimedialnych, nieintuicyjne menu i udziwnione piloty.
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Raczej wieczorem, chociaż w ciągu dnia córka na chwilę włącza bajkę.
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? Maksymalny budżet to łącznie 6000 zł.
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu? To pierwsza wymiana, więc 6 lat.
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? Tak, HBO MAX, Netflix, Player, YouTube, Spotify
Dziękuję, pozdrawiam.
Maciej.