Dwa telewizory, mało czasu na podjęcie decyzji

pieniek88

New member
Witajcie, dziś jadę po telewizor, mam dwóch kandydatów i nie wiem co robić.
1. Panasonic 42ET5E
2. Philips 42PfL7656K/02

Pierwszy jest polecany na forum, drugi biorę pod uwagę ze względu na świetne opinie telewizorów z serii 5007 (o tym konkretnym modelu nie ma chyba nic na forum).

Wymagania:
odległość od ekranu 2.5m
zastosowanie: filmy/konsola/komputer = 40/40/20
pokój słoneczny z rana, ale tv będzie używany głównie wieczorami + rolety w oknach.
Najważniejsza jest jakość obrazu, dodatki typu wifi, smart tv itd. mile widziane, ale nie wymagane, 3d traktuje jako niepotrzebny bajer - od czasu do czasu może się przyda

Będę wdzięczny za każdą konstruktywną opinię.

SLAV7

New member
Bez reklam
Najwaazniejsze pytanie czy ma mieć 3D. Jeśli tak to:

z pasywnym 3D wybrałbym PHILIPS-a 42PFL6007. Model PFL 7656 ma starszą matryce i gorszą elektronikę. Ja dodałbym jeszcze TOSHIBĘ 42VL963.

Z aktywnym 3D - PHILIPS 40PFL5507, TOSHIBA 40TL838, SONY 40HX750

Pozdrawiam

pieniek88

New member
Co kupiłeś ?

Nic, :-?

Zamowilem tego Panasonica, ale stwierdzilem, ze z moja wada wzroku i tak nie zobacze tego 3D, wiec anulowalem zamowienie i szukam wsrod 46-cali (bez 3d).

Bylem dzis w sklepie i prawie wyszedlem z Panasoniciem 47e5e, ale jak powiedzialem, ze chcialbym przegladarke, youtube itp. to sprzedawca pokazal mi samsunga 46eh5300 i zaczelo sie od nowa.

Za Samsungiem przemawia podobno lepsze funkcje SMART i lepsza obsluha klawiatur bezprzewodowych/telefonow z androidem w roli pilota. Ciekawe jak z obrazem?

Mam na decyzje jeszcze kilka dni (xbox przyjdzie dopiero w piatek :)) i jesli nikt nie powie (ew. sam nie znajde opinii), ze samsung lepszy to zostanie panasonic.

EDIT:
Doczytalem, ze EH5300 nie ma pelnych 100hz (jakies 100hz CMR??). W takim wypadku zostaje zdyskwalifikowany i jade w srodku tygodnia po Panasonica

Ostatnia edycja:
Do góry