Dwa monitory + tv przez HDMI

sha

New member
Cześć,
to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich.
Od pewnego czasu czaję się na zakup telewizora LCD, który zamierzam podłączyć do kompa.
Mam kartę RADEON 5750, która posiada dwa wyjścia DVI, do których podłączone są monitory. Pozostaje mi wolne złącze HDMI, do którego zamierzam podłączyć tv.

Czy tak podłączony telewizor będzie widoczny przez sterownik jako trzeci monitor i będę mógł ustawić odpowiedni tryb - rozszerzony pulpit?

Jeżeli temat jest oczywisty i banalny to sorry, ale nie widziałem nigdzie takiej kombinacji, a wolałbym się przed zakupem upewnić, że nie będzie żadnych niespodzianek z obsługą trzech urządzeń przez sterownik karty graficznej.

Jeżeli macie w tym temacie jakieś doświadczenia to proszę rozwiejcie moje wątpliwości.

z góry dzięki
szymon

pkomp

New member
no pewnie bo masz genialne eyefinity....poinienes to wiedzieć juz kupujac cos z nowej serii ati bo o tym trąbili od samego poczatku i to jedna z najwazniejszych nowosci w kartach graficznych

sha

New member
no pewnie bo masz genialne eyefinity....poinienes to wiedzieć juz kupujac cos z nowej serii ati bo o tym trąbili od samego poczatku i to jedna z najwazniejszych nowosci w kartach graficznych

Dzięki Tobie dowiedziałem się ważnej rzeczy:
dwa ekrany mogą być podłączone za pomocą DVI/HDMI, natomiast trzeci musi być podłączony przez Display Port. Czyli muszę znaleźć przejściówkę lub telewizor z DP (są takie?).

Yankee

New member
Pojawił się nowy soft T-GAPDEUC_1031.1
Wiadomo komuś co nowego wnosi on do naszych telewizorów ?

Pozdrawiam

Do góry