dvd sony - problem z czytaniem dvd R ?

XpioX

New member
Czy możecie proszę zweryfikować zasłyszaną opinię, że odtwarzacze dvd Sony mają problemy z czytaniem wypalonych -kopii płyt dvd (+R i -R), mimo że według specyfiakcji powinny je czytać.
Zastanawiam się nad zakupem starszego odtwarzacza tej frmy, ale ta informacja mnie wstrzymuje.
Czy macie jakieś doświadczenie z tym związane?
Pozdrawiam

mobor

Banned
2 letni ? troche go odmłodziłeś ;)
To model sprzed jakichś 4 jak nie 5 lat.... wtedy mało co czytało DVD-R...
Od 3 lat wszystko czyta DVD-R - bez wyjatku (inaczej po prostu by sie nie sprzedało)

hernu

New member
XpioX napisał:
Czy możecie proszę zweryfikować zasłyszaną opinię, że odtwarzacze dvd Sony mają problemy z czytaniem wypalonych -kopii płyt dvd (+R i -R), mimo że według specyfiakcji powinny je czytać.

Nie wiem skąd ta opinia ??? Mój odtwarzacz Sony (DVP-NS52P) od ponad dwóch lat bez zająknięcia "łyka" wszystkie wypalone płyty dvd (+R i -R), moi znajomi posiadający także Sony (NS355 i NS32) wykorzystują je podobnie jak ja - 80% płyt w odtwarzaczu są przez nas wypalone. Polecam ten sprzęt, jest niezawodny.

XpioX

New member
hernu napisał:
Nie wiem skąd ta opinia ??? Mój odtwarzacz Sony (DVP-NS52P) od ponad dwóch lat bez zająknięcia "łyka" wszystkie wypalone płyty dvd (+R i -R), moi znajomi posiadający także Sony (NS355 i NS32) wykorzystują je podobnie jak ja - 80% płyt w odtwarzaczu są przez nas wypalone. Polecam ten sprzęt, jest niezawodny.

Ktos na innym forum podał taką informację, że sony znane są z tego że nie czytają płyt dvd R. I że sam ma też takie doświadczenia z sony. (choć nie podał jaki to był model i z którego roku (?).
Ja ponieważ nosiłem się z zamiarem zakupu (w gorączce zakupowej) chciałem to zweryfikować.
Dzieki zdementowaniu przez Was tych pogłosek , kupilem juz sony 930 i teraz sam moge potwierdzić że nic podobnego nie ma miejsca.
Dzieki za pomoc.

gnz

New member
moja nagrywarka Pioneer DVR 540 HS nie zyta plyt DVD-R z kompa, natomiast radzi sobie z plytami CD bez problemu. wie ktos w czym jest problem? moze to niekompatybilnosc nagrywarki komputerowej (LG) i oprogramownia do nagrywania (Nero Express 6)?

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
Witam
Proszę wszystkich pośiadaczy DVD Sony NS76 o opinie , czy warto go kupic ?Nie jestem wymagającym (Divx) ;kinomanem;Dzięki za wszystkie informacje i pozdrawiam.

Pablo1964

New member
Bez reklam
W divX najlepiej sprawdzi się zabawka typu Manta, Bellwood, Wiwa, Korr. Przecież tu nie liczy się jakość tylko funkcjonalność sprzętu.

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
Przepraszam żle się wyrażiłem właśnie Divx mnie w małym stopniu interesuje.Słyszałem że na płytach DVD odtwarza ten Sony bardzo dobry obraz i ma wyjście HDMI przydatne z moim Sharpem.Proszę o opinie .
Pozdrawiam

Do góry