dvd recorder 250GB z HDMI - który wybrać?

robertm

New member
Hej! Chcę kupic nagrywarkę 250 GB z HDMI i zastanawiam się: LG 200MH - ok.1400zł, Panasonic DMR-EH 65 - 1550zł, Philips DVDR 7310H - 1600zł czy Pioneer DVR 645H - 2200zł? Najbardziej mi "leży" Pioneer, ale czy wart jest swojej ceny? Zastanawiam sie nad Panasonic - miałem już VCR i DVD i nie miałem problemów. Jeśli chodzi o stosunek ceny do możliwości to wziąłbym LG ale naczytałem się dużo złego o jakości, usterkowości... o serwisie to już nie wspomnę... Philips to mój ostatni wybór, fajnie wygląda ale nie ma polskiego menu więc raczej nie... Kto ma któryś z tych modeli? Proszę o info o poziomie zadowolenia...:)
Jest jeszcze nowy model LG 199H... Jakaś opinia?
Pozdrawiam
Robert

Ostatnia edycja:

jarwisz

New member
Bez reklam
robertm napisał:
Panasonic DMR-EH 65 - 1550zł Zastanawiam sie nad Panasonic - miałem już VCR i DVD i nie miałem problemów

właśnie - i to jest mój faworyt
poczytaj TU a zapewne bedziesz bardziej zdecydowany

pozd

autorus

New member
robertm napisał:
Hej! Chcę kupic nagrywarkę 250 GB z HDMI i zastanawiam się: LG 200MH - ok.1400zł, Panasonic DMR-EH 65 - 1550zł, Philips DVDR 7310H - 1600zł czy Pioneer DVR 645H - 2200zł? Najbardziej mi "leży" Pioneer, ale czy wart jest swojej ceny? Zastanawiam sie nad Panasonic - miałem już VCR i DVD i nie miałem problemów. Jeśli chodzi o stosunek ceny do możliwości to wziąłbym LG ale naczytałem się dużo złego o jakości, usterkowości... o serwisie to już nie wspomnę... Philips to mój ostatni wybór, fajnie wygląda ale nie ma polskiego menu więc raczej nie... Kto ma któryś z tych modeli? Proszę o info o poziomie zadowolenia...:)
Jest jeszcze nowy model LG 199H... Jakaś opinia?
Pozdrawiam
Robert

Rozumiem że kolega jest pewny że chce kupić. Jesli jednak nie, odradzam. Szkoda kasy. Mam nagrywarkę z dyskiem ale kupioną 2 lata temu. Teraz bym już nie kupił.

Moim zdaniem wady:
- nie nagrasz sygnału hd. Co oznacza ze za rok może dwa sprzęt do zmiany. Nie warto pchać się w starą technologię.

Oczywiście to tylko moja opinia.

Autorus

Ricardogo

New member
Vitam,
a ja się niezgodzę, nagrywarka z dyskiem ma sens (nie do HD) na codzień, nagrać obejżeć później lub z parominutowym opóźnieniem. Co do wyścia HDMI, jeśli to jedyne dvd to można się zastanowić, ale większego sęsu (Ja) nie widzę.

autorus

New member
Ricardogo napisał:
Vitam,
a ja się niezgodzę, nagrywarka z dyskiem ma sens (nie do HD) na codzień, nagrać obejżeć później lub z parominutowym opóźnieniem. Co do wyścia HDMI, jeśli to jedyne dvd to można się zastanowić, ale większego sęsu (Ja) nie widzę.

Z hdmi się zgadzam. Odnośnie nagrywarki mam n recorder i to załatwia w sumie sprawę. Choć przyznaję, że dobrze jest potem coś przegrać na dysk, wyedytować i dopiero zgrać na dvd i schować w szafie..

Autorus

Do góry