DVD nie odtwarza oryginalnych płyt

hiszpan

New member
Witam
Nie dawno zakupiłem kompletny zestaw kina domowego. W jego skład wchodzi m.in. odtwarzacz dvd Harman Kardon DVD 47 (zakupiony w Niemczech). Po podłączeniu pojawił się problem - nie są odtwarzane płyty oryginalne. Wyświetlany jest komunikat "disk error". Płyty są z regionem dla Polski, odtwarzacz ma region 2 więc to nie problem regionu. Odtwarzane za to są płytki dołączane do gazet (jako gratis). W czym jest problem:confused: Podłączenie do LCD poprzez EURO oraz HDMI.

Proszę o pomoc :blagam:
Pozdrawiam

arsenal

Moderator
VIP
Chyba odtwarzacz nie widzi 2 warstwy na tych filmach. Gazetówki są nagrywane na 1 warstwie z oszczędności.
Oddaj do serwisu.

ar2

Wsparcie
Członek Załogi
HD Squad
Inną przyczyną może być jakość wykonania samych płyt... pozostawiają wiele do życzenia.

hiszpan

New member
Płyty to nie problem - były odtwarzane na moim poprzednim dvd - zwykły odtwarzacz philipsa podłączany do TV przez EURO.
Na niektórych ripowanych płytach nie słychać dźwięku oryginalnego (mowa) za to słychać wszelkie inne odgłosy. Ale w moje kolekcji trafiłem na kilka filmów zgrywanych, które są odtwarzane bez takich problemów.

misiekkb

New member
Mam te same dvd i nie mam z nim zadnych problemow, owszem disk error wystepuje czasami na plytach kopiach nagranych za pomoca nagrywarek niektorych, jesli nagrasz x4 to nie ma zadnego problemu. A jesli chodzi o orginaly to bezproblemowo sie odtwarzaja i to z roznych regionow swiata

lover11

New member
Ja mialem podobny problem z Yamaha s1500. byl w serwisie dwa razy i za bardzo tez nie pomoglo. wiec go sprzedalem i teraz czekam na denona 2930. Mam nadzieje ze z nim ne bedzie takich problemow!!!

Do góry