DVD-LG DVX9900H czy warto.

TiNiO

Member
w Podobnej cenie masz SAMSUNG HD-850 , a jak działa ten LG to nie mam pojęcie ale chetnie bym jakiś opis przeczytał szczęsliwego uzytkownika :)

HSV

New member
Moja wypowiedź z innego forum na temat tego DVD:

"Co do DVD LG 9900H to interesowałem sie nim dość poważnie i nawet skierowałem pytanie do LG Polska odnośnie chipa up-scalującego, a poniżej odpowiedź z LG.

"Twoje pytanie
Jakiej firmy chip wykorzystany jest w tym DVD do up-scalingu i czy ten odtwarzacz wykonuje up-scaling ?

Odpowiedź na Twoje pytanie
Zestaw oferuje up-scaling. Możliwe zakresy to: 576p, 576i, 720p, 1080i. Nie udostępniamy szczegółów dotyczących komponentów.

Potem sam go zobaczyłem w akcji w Ostrawie w sklepie i ....... cieniutki !!!! Myślę że najsłabszy z wszystkich DVD posiadających wyjście HDMI. Wg. mnie to za podobne pieniądze a lepsze jest DVD Toshiba 350 a także Thomson 255E fajny jest taże Sigmatek XM-510 a już znacznie lepszy Samsung HD850 a wszystkie są dostępne już do 500 pln.

Ten chip up-scalujący w LG - jak podpowiedzieli mi fachowcy jest z Malezji i dotychczas stosowano go tylko w jakimś komputerze i wcale nie działał za dobrze.

Pozdrawiam i polecam z tanich i fajnych DVD HDMI Samsunga HD850 !!!"​

bildex

New member
Poszukaj na forum było już jakie DVD z Hdmi. Napewno nie żadne do 600 zł.
Po nie bedziesz widział róznicy a naet bedzie gorzej. Poszukaj na forum ,

maszek

New member
Bez reklam
Może być w jednym?
Upscaling podwyższa standardową rozdzielczość do wysokiej (do 1080 linii) czyli zbliżonej do HDTV.

mzdral

New member
DVD-Thomson

Jeden z forumowiczów zasugerował że lepszy up-scaling oferuje Thomson. Być może jest to prawda jednak odradzam ten sprzęt. Sam posiadałem topowy model odtwarzacza DVD tej firmy i był naprawiany 3 razy. Czwartego razu nie było bo miałem włamanie do mieszkania i teraz użera się z tym sprzętem (nie)szczęśliwy złodziej bądź ewentualny nabywca. Mój brat wkrótce po moim zakupie także połakomił się na markę Thomsona i wybrał model budżetowy. Po 1,5 roku użytkowania jest wściekły że nie wybrał innej marki.

Marecki

New member
A wiec tak.
Kupuje tego LG z HDMI bo:
1) Mam plazme LG i bede je obslugiwal jednym pilotem od plazmy bo juz dosc duzo mi sie pilotow wala po domu
2)Ponoc obraz po HDMI przesyla duzo szczególow wiec jesli jest kiepsko nagrana plyta to obraz po euro bezdie lepszy niż po HDMI wiec podlacze przez HDMI i euro bede - lepsze filmy bede ogladal po HDMI a gorzej nagrane po euro
3)Nie mam juz sily i czasu na dalsze zastaniawianie sie bo dziecko i studia na glowie.
4)Obiecuje podzielic sie wrazeniami
NARKA

Do góry