Duży tv do filmów - pomoc w wyborze

luck76

Well-known member
No niestety… pytanie czy tego potrzebujesz. Z reguły to czego brakuje ludziom albo to czego jest zbyt wiele sprzedawcy próbują nakryć niepotrzebnymi akurat im wodotryskami. Z reguły jest tak że ludzie wracają po nowy tv impulsowo a tak na prawdę go nie potrzebują. Są też tacy których skłania do sprzedaży efekt sąsiada napędzający mocno globalną konsumpcję. Jak to wygląda u Ciebie?

matek_08

Member
U mnie? Robię remont salonu i chcę powiesić na ścianie większy tv niż mój wysłużony Samsung UE55F6640. miejsce mam, do dyspozycji cała ściana szeroka na 3.5 m (warunki opisane w pierwszym poście)
BTW. Sąsiad nie ogląda mojego tv ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W tym przypadku wybierałbym w klasie cenowej pomiędzy 85C855 co do wielkości i LG 77C45
I sąsiad może zaglądać z zazdrości ... :)

matek_08

Member
jaki uchwyt ścienny do tego TCL 85C855 ? taki zwykły płaski, żeby tv nie odstawał za bardzo od ściany
i nie za miliony monet ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Uchwyt płaski LCD 97 i nie drogi.
Chcesz wcześniej montować uchwyt - to nie warto.
Montaż jest prosty i szybki ale dokładny.

matek_08

Member
Wolę wcześniej zamontować bo to nie takie hop siup ;)
W ścianie idzie kanał na przewody, dodatkowo w innym miejscu w pionie idą przewody. Wolę na spokojnie przymierzyć się do tematu i się zastanowić na jakiej dokładnie wysokości, bo może się okazać że tam gdzie bym chciał nie da się i trzeba będzie np przesunąć się 5 cm w górę lub w dół... Nie chcę żeby ktoś mi sapał w kołnierz że nie mogę się zdecydować ;)

W tym tv jest mocowanie VESA 500 x 600, tak? Ile od kolnej krawędzi są dolne otwory mocowania?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Uwierz , że lepszą formułą jest montaż z dostawą telewizora.
Tym bardziej, że dla członków forum mas montaż gratis z dostawą.

matek_08

Member
Byłem dziś kolejny raz w markecie pooglądać telewizory.... tak się zastanawiam czy ja w ogóle dostrzegę różnicę tych kilku tysięcy złotych przy oglądaniu tv. Czy jest sens kupować droższy?
W sklepie na wszystkich (prawie wszystkich, bo patrzenie na niektóre tv bolało, tak były jaskrawe kolory ustawione) obraz wyglądał fajnie, a na tych wielkich, 85 cali, to już w ogóle :)
Rozważam od nowa wszystkie opcje i w ciągu tygodnia będę chciał dokonać zakupu

Do góry