Duszki? Pilne!

taper

New member
Cześć czołem. Mam problem. Kupiłem Samsunga UE32C6500 i wczoraj oglądając pierwszy raz w nocy film zauważyłem tzw. duszki (chyba). Kiedy na koniec filmu pojawiło się czarne tło zauważyłem na nim jakby bledsze miejsca wielkości dłoni (w ok. 5-6 miejscach). Potwierdziło się to gdy oglądałem inny program. Powiem szczerze, że mega głupio to wygląda i myślałem, że mnie krew zaleje. Za tv zapłaciłem 2500 wiec - jest to jak dla mnie nie mała kwotę. TV kupiłem na neo24.pl i jeśli powiecie, że to kwalifikuje się jako wada tego tv to mogę go jeszcze oddać (do wtorku-środy kiedy mija mi 10 dni od daty zakupu) z racji zakupu na odległość a nie reklamacji. Więc Koledzy/Koleżanki pomóżcie bo nie wiem co zrobić?! A może to normalne?
Z góry dziękuję za Wasze opinie i pomoc.

don111

Banned
to pewnie clouding, nic z tym nie da się zrobić, taka przypadłość niektórych LCD
inny egzemplarz również może posiadać tą wadę w większym lub mniejszym stopniu i niekoniecznie w tych samych miejscach ;)

taper

New member
to pewnie clouding, nic z tym nie da się zrobić, taka przypadłość niektórych LCD
inny egzemplarz również może posiadać tą wadę w większym lub mniejszym stopniu i niekoniecznie w tych samych miejscach ;)

No dobra. Ale nie wiem czy go oddać i może kupić innego np.
Sony KDL-32EX701

Toshiba 32SL733

Sharp LC-32LU705 ?

Do góry