DT50 problem z napisami z USB

pabo80

New member
Witam

próbuje odtworzyc film z USB>
stosuje sie do porad ( film w formacie mp4 i napisy w formacie txt jak i srt o tych samych nazwach w jednym folderze).
uruchamiam i nie widzi folderu z napisami
próbuje wejsc przez opcje nie mozliwosci wyboru napisów
wchodze przez STTL w menu konfiguracji i widze tylko:
Multi audio: angielski1 (AAC Stereo)
Dzwiek podwojne mono
Zmien proporcje obrazu
Powtarzać

czy ktos wie jak włączyć te napisy?

pabo80

New member
Probowałem jeszcze z dwoma filmami w avi i napisami txt i srt.
po uruchomieniu filmu i wejsciu w STTL pojawia sie opcja NAPISY ale w nich tylko dostepne "BEZ NAPISÓW" i nic wiecej nie mozna zmienić.

czego jeszcze probować?
a moze ten typ tak ma?
czy ktos bedzie umiał pomóc???

pabo80

New member
a moze to kwestia pendrive ktory ma juz pare lat?
bez jaj - nie znalzałem jeszcze nigdzie zeby ktoś miał podobny problem.

shreek

New member
Probowałem jeszcze z dwoma filmami w avi i napisami txt i srt.
po uruchomieniu filmu i wejsciu w STTL pojawia sie opcja NAPISY ale w nich tylko dostepne "BEZ NAPISÓW" i nic wiecej nie mozna zmienić.

czego jeszcze probować?
a moze ten typ tak ma?
czy ktos bedzie umiał pomóc???

Jak pobierasz napisy przez napiproject w opcjach zaznacz kodowanie UTF-8 i powinny śmigać. Oczywiście napisy z taką samą nazwą jak film i w jednym folderze.

last_ninja

New member
warto jeszcze spróbować wrzucić tylko 1 plik z napisami (txt lub srt), a nie obydwa jednocześnie. Miałem taki przypadek, że TV nie wiedział, który plik napisów wybrać i "ogłupiał" ostatecznie nie odtwarzając żadnego...

pabo80

New member
witam, problem okazał sie dość trywialny. zmiana nazwy napisów na te same co filmy nie konieczenie pomoże jesli to nie są napisy dla tej samej wersji filmu. sciagnałem napisy dla dokładnie tej samej wersji jaki film ( tj dla tego samego uzytkownika ktory wrzucił film ) i wszytko ok

Do góry