krzysbiker
New member
Obiecałem parę słów na temat porównania Turborecordera z NC+ i nowego Evoboxa PVR Polsatu Cyfrowego.
Ogromna różnica w wyglądzie. Jednak ten mój z N-ki to już był zabytek. Duży, ciężki i podobno prądożerny. Tu Evobox pokazuje klasę. Mała, lekka, estetyczna skrzynka. I nie słyszę zupełnie twardego dysku. Podobno bardzo mało bierze prądu w trybie Stand By.
Fajnie, że można włączyć na nim wysyłanie sygnału 1080p. Turborecorder miał tylko 1080i. Fajnie, że można nagrywać nawet 3 programy jednocześnie i to z jednego kabla antenowego!
Menu bardzo ładne. Tylko jakby mniej intuicyjne ale to się okaże z czasem bo poprzedni sprzęt używałem przez długi czas a Evobox trzy dni i jeszcze się gubię. Obraz z kanałów HD chyba bez różnicy natomiast z kanałów SD chyba gorszy niż z N-ki. Podobnie wydaje mi się, że częściej miałem w N-ce dźwięk DD 5.1 ale może tylko tak trafiłem trzeba by porównać na tym samym programie jak jest nadawany, ale warto sprawdzić. Teraz już nie mam jak, bo sprzęt do NC+ zdałem.
No WiFi w Evoboxie fajne. 5GHz idzie bez żadnych przycięć podczas oglądania filmów. A i jeszcze pilot świetny. Wygodniejszy niż ten z turborecordera. Mniejszy, poręczniejszy.
wytłumacz mi jak to jest z tym sygnałem bo tego nie czaje który jest lepszy
<<,,Fajnie, że można włączyć na nim wysyłanie sygnału 1080p. Turborecorder miał tylko 1080i""