Witam czytających.
Chciałbym zasięgnąć eksperckiej wiedzy w temacie Dolby Atmos.
Czytam o tym trochę od kilku miesięcy i nie jestem w stanie się zdecydować.
Jakoś z zestawem stereo poszło łatwiej...
Budżet 50-60k pln
Pomieszczenie: 70m dedykowane tylko do kina.
Budżet na audio - na razie odpuszczam temat projektora i ekranu.
System: Myślałem o 9.1.4 ale wcale przy tym nie obstaje (w sumie to nie wiem jakie są argumenty za "za i przeciw"
Amplituner: Myślałem o Yamaha RX-A8A lub Denon AVC-A110 (tylko dużo droższy od Yamahy)
I teraz co do tego podłączyć? Lubię B&W wymyśliłem sobie żeby na przykład cały zestaw oprócz sufitowych opędzić na podłogowych kolumnach jak CM7 a może na monitorach ja S3 i do tego dobre fronty? Na suficie mam belki i przestrzeń nad nimi bo już są skosy od dachu więc mogę tam podwiesić wszystko oczywiście oprócz wpuszczanych głośników. Jakie inne? Klipsch, Focal, MA?
Chętnie poznałbym opinie innych bo może już za bardzo się zafiksowałem na swoje pomysły.
Z góry dziękuje za czas i uwagę.
Chciałbym zasięgnąć eksperckiej wiedzy w temacie Dolby Atmos.
Czytam o tym trochę od kilku miesięcy i nie jestem w stanie się zdecydować.
Jakoś z zestawem stereo poszło łatwiej...
Budżet 50-60k pln
Pomieszczenie: 70m dedykowane tylko do kina.
Budżet na audio - na razie odpuszczam temat projektora i ekranu.
System: Myślałem o 9.1.4 ale wcale przy tym nie obstaje (w sumie to nie wiem jakie są argumenty za "za i przeciw"
Amplituner: Myślałem o Yamaha RX-A8A lub Denon AVC-A110 (tylko dużo droższy od Yamahy)
I teraz co do tego podłączyć? Lubię B&W wymyśliłem sobie żeby na przykład cały zestaw oprócz sufitowych opędzić na podłogowych kolumnach jak CM7 a może na monitorach ja S3 i do tego dobre fronty? Na suficie mam belki i przestrzeń nad nimi bo już są skosy od dachu więc mogę tam podwiesić wszystko oczywiście oprócz wpuszczanych głośników. Jakie inne? Klipsch, Focal, MA?
Chętnie poznałbym opinie innych bo może już za bardzo się zafiksowałem na swoje pomysły.
Z góry dziękuje za czas i uwagę.
Ostatnia edycja: