Dokładna wysokość slima...

szalejot

New member
W niedalekiej przyszłości mam zamiar kupić sobie PS3 slim. Chciałbym go postawić na DVD (tylko tam jest jakieś w miarę sensowne miejsce) tyle, że w półeczce zostało mi tak 68 mm miejsca. Wg danych poroducenta slim ma 65 mm wysokości, z tym, że przed wymiarami jest przymiotnik approx. Nie wiem jak zostało potraktowane wybrzuszenie PS'a.
Czy ktoś posiadający Slima mógłby zmierzyć jego wysokość w "najgrubszym" miejscu? (od podłoża do góry "wybrzuszenia").
Jest to dla mnie dość ważne bo jak się okaże, że się nie zmieści, to będę musiał mocno coś kombinować z moją szafeczką pod telewizor.

Dobierasz sprzęt do półeczki ? :D

Polecam I-pada :)

PS. A tak na poważnie - jak nawet Ci się PS3 nie zmieści to wywal DVD - nie będzie już potrzebne, bo ps3 ze upscallingiem DVD będzie super

szalejot

New member
Nie dobieram sprzętu do półki, tylko jak już kupię to chcę się od razu cieszyć a nie tracić pół dnia na przestawianie sprzętów i kombinowanie, dlatego chccę wcześniej zaplanować.
A DVD nie wywalam, bo żona lubi sobie radia z niego słuchać (a z tego co wiem PS3 nie ma opcji zwykłego prostego radia :p ).
No i mam DVD podłączone pod głośniki 5.1 i mam zamiar ich używać do oglądania filmów...

Ostatnia edycja:

szalejot

New member
Głośników używaj ale podłączonych do PS3 i tam oglądaj filmy.

Pozdrawiam,

Z tego co widziałem to PS3 ma optyczne wyjście DIGITAL OUT. Mam głośniczki i od każdego kabelek. To będę musiał dokupić coś, co rozdzieli sygnał z tego jednego kabla na sześć głośników.
A radia dalej na tym nie posłucham...

Ogr

New member
Bez reklam
Temat miesiąca :eek:k::-D Wywal DVD ,oddaj biednym kup radio ! Bez urazy ale ten problem jest co najmniej śmieszny :twisted:

szalejot

New member
Dobra, może jestem zielony, ale jak dla mnie nie da się tej konfiguracji głośników podłączyć bezpośrednio do PS3... Więc trzebaby jakiś sprzęt dokupić, a tak mogę dźwięk dać PS3->DVD
Wszyscy się albo mądrzą albo wyśmiewają, ale żaden nie weźmie linijki i nie pomoże.

Palpiboy

New member
Moim skromnym zdaniem wciskanie peesa na siłę w półkę nie jest najlepszym rozwiązaniem (jak sam piszesz w najlepszym wypadku będziesz miał jakieś 3-4 mm "luzu".

Masta_J

Active member
Bez reklam
Górą Slimka nie oddycha, pytanie ile ma miejsca z każdej innej strony.
szalejot potrzebujesz po prostu amplitunera - tak, wziąłem linijkę i miałem odwagę Ci to powiedzieć prosto w twarz :D

Pozdrawiam,

Palpiboy

New member
Nie tyle chodziło mi o to, że się konsola zagotuje, ile o znaną mi osobiście z autopsji przypadłość, zwaną potocznie złośliwością rzeczy martwych, że jak coś poustawiam na styk, to coś się zawsze obetrze, porysuje, ułamie, ogólnie rzecz ujmując nadwyręży ;)

szalejot

New member
Górą Slimka nie oddycha, pytanie ile ma miejsca z każdej innej strony.
szalejot potrzebujesz po prostu amplitunera - tak, wziąłem linijkę i miałem odwagę Ci to powiedzieć prosto w twarz :D

Pozdrawiam,

Tia... tylko teraz takie pytanie... Co za różnica, czy PS3 stoi na DVD czy na amplitunerze? Taki, że DVD już mam. A efekt taki sam.

A z boków i od tyłu jest miejsce więc o chłodzenie się nie martwię

pejotpe

New member
Bez reklam
Tia... tylko teraz takie pytanie... Co za różnica, czy PS3 stoi na DVD czy na amplitunerze? Taki, że DVD już mam. A efekt taki sam.

A z boków i od tyłu jest miejsce więc o chłodzenie się nie martwię

Od góry (przynajmniej z boków) też powinno być - w końcu rozgrzane powietrze leci do góry.
Mam co prawda starą "grubaskę", z boków po pół metra miejsca, z tyłu też przestrzeń otwarta, a od góry kilkanaście cm miejsca i grzeje się dosyć mocno (a huczy przy tym też niemożebnie)... Slimka mniej ciepła wydziela, ale nie postawiłbym niczego, co pobiera powyżej 100W bez odpowiedniego chłodzenia (lub miejsca na bezpośrednie wyziewy). Moja przy tych upałach zawiesza się tak raz czy dwa na tydzień...

Stania na amplitunerze też nie polecam, bo te akurat zwykle "oddychają" górą...

Masta_J

Active member
Bez reklam
Myślę, że jak się taki tu znajdzie co ma Slima i wróci do domu po pracy to może i zmierzy, kto wie.

Pozdrawiam,

azet

Member
Bez reklam
67 mm, mierzone z boku, chyba nie ma górki na środku,ale rzeczywiście problem denny, zmierzyć jaki jest zapas, iść do sklepu i zobaczyć na miejscu

szalejot

New member
67 mm, mierzone z boku, chyba nie ma górki na środku,ale rzeczywiście problem denny, zmierzyć jaki jest zapas, iść do sklepu i zobaczyć na miejscu

Dziękuję za info :)

Spróbuję jakoś tak pokombinować i poprzestawiać sprzęt, żeby nie musiało stać jedno na drugim chociaż nie wiem, czy jest to robialne (zawsze mogę telewizor zawiesić wtedy pod nim może stać PS, ale już i tak jest ciut za wysoko)

Ogr

New member
Bez reklam
Heh a jednak sie da :-D W sumie wymiary były nie potrzebne hehe Teraz porozmawiajmy o wszystkim dookoła

Ostatnia edycja:
Do góry