Czytałem ostatnio pewną ciekawostkę, otóż czytałem że czerń w panelach plazmowych z czasem się pogłębia i po tych kilkuset godzinach docierania będzie znacznie lepsza. Było to w jakimś wątku na zagramanicznym forum gdzie kolo narzekał że mu 42px80 jasno świeci i że nie tego się spodziewał bo jego CRT lepszą czerń dawał. Poziom jej w moim 37pv80 ogólnie mnie zadowala bo jest na poziomie conajmniej dobrego CRT
k: Widać niestety ogromną różnicę pomiędzy czernią ramki a ekranu
Chciałbym się dowiedzieć więc czy mam się spodziewać, że z czasem jak się luminofor bardziej zużyje to będzie mój TV generował coraz ładniejszy obraz (tak aby czasem się pocieszyć lub dla podjarki, że będzie później jeszcze bardziej zajebiście
) czy raczej ten efekt nie występuje??
Jak to jest więc? Niektórzy mają już swoje PDP dość długo już i powinni coś zaobserwować o ile pamiętają jak świeciły kiedyś lub widzą jak świeci ten sam model jeden nowy a jeden już dotarty
Chciałbym się dowiedzieć więc czy mam się spodziewać, że z czasem jak się luminofor bardziej zużyje to będzie mój TV generował coraz ładniejszy obraz (tak aby czasem się pocieszyć lub dla podjarki, że będzie później jeszcze bardziej zajebiście

Jak to jest więc? Niektórzy mają już swoje PDP dość długo już i powinni coś zaobserwować o ile pamiętają jak świeciły kiedyś lub widzą jak świeci ten sam model jeden nowy a jeden już dotarty
Ostatnia edycja: