Czytałem ostatnio pewną ciekawostkę, otóż czytałem że czerń w panelach plazmowych z czasem się pogłębia i po tych kilkuset godzinach docierania będzie znacznie lepsza. Było to w jakimś wątku na zagramanicznym forum gdzie kolo narzekał że mu 42px80 jasno świeci i że nie tego się spodziewał bo jego CRT lepszą czerń dawał. Poziom jej w moim 37pv80 ogólnie mnie zadowala bo jest na poziomie conajmniej dobrego CRT k: Widać niestety ogromną różnicę pomiędzy czernią ramki a ekranu
Chciałbym się dowiedzieć więc czy mam się spodziewać, że z czasem jak się luminofor bardziej zużyje to będzie mój TV generował coraz ładniejszy obraz (tak aby czasem się pocieszyć lub dla podjarki, że będzie później jeszcze bardziej zajebiście ) czy raczej ten efekt nie występuje??
Jak to jest więc? Niektórzy mają już swoje PDP dość długo już i powinni coś zaobserwować o ile pamiętają jak świeciły kiedyś lub widzą jak świeci ten sam model jeden nowy a jeden już dotarty
Chciałbym się dowiedzieć więc czy mam się spodziewać, że z czasem jak się luminofor bardziej zużyje to będzie mój TV generował coraz ładniejszy obraz (tak aby czasem się pocieszyć lub dla podjarki, że będzie później jeszcze bardziej zajebiście ) czy raczej ten efekt nie występuje??
Jak to jest więc? Niektórzy mają już swoje PDP dość długo już i powinni coś zaobserwować o ile pamiętają jak świeciły kiedyś lub widzą jak świeci ten sam model jeden nowy a jeden już dotarty
Ostatnia edycja: