Dobry zestaw do rozdzielenia na 2 monitory Full HD (hdmi) ??

matiosy

New member
Siemka ;)
Powoli zamierzam kupić cyfre+ HD ,aby podłączyć ją pod 2 monitory Full HD :)
I tu moje pytanko ,czy dobry sprzęt wybrałem do rodzielenia sygnału na 2 monitory

Antena satelitarna TRIAX TD-100 - ciemnoszara -130zł
2x Konwerter Twin INVERTO 0,3dB - 110zł
DISEQ 4/1 AXING - 50zł
TRISET!!! Przewód koncentryczny 75 Om TRISET-113 4x15metrów - 100zł
Splitter -- Nie wiem jaki wybrać :( - Cena tak do 100zł
Tuner - Też nie wiem jaki wybrać :( - Cena ,nie wiem ile takie tunery kosztują ,hmm dajmy 250zł

Doradźcie mi w wyborze splittera i tunera ,oraz czy dobry to będzie zestaw do Full HD :)
Chciałbym na 1 monitorze odbierać cyfre+ HD oraz sygnały z astry ,a na 2 monitorze tak samo jak na 1 czyli Cyfra+ HD oraz astre
Możliwe to ?? ,jak to popodłączać ?? ,można jakiś schemat prosić :)
Przypominam ,że na oby dwóch monitorach była cyfra+ HD i sygnał z astry
Monitory mają wejście hdmi ,więc tak chciałbym (bo bym podepnął pod hdmi i odrazu mam obraz i dźwięk)
Pozdrawiam ;)

Ostatnia edycja:

ciachol1

New member
czy można podzielić cyfrowy polsat?

Mam pytanie zastanawiam się nad kupnem cyfrówki najbardziej odpowiada mi oferta polsatu ale mam w domu 2 telewizory cyfrę + można spliterem podzielić a cyfrowy polsat? Czy ktoś może mi pomóc?

CuoreRosso

New member
C+ i Cyfrowy Polsat

Witam,

dlaczego nie można rozdzielić splitterem sygnału cyfrowego Polsatu? Czy są to ograniczenia technologiczne czy inne?

Myślę o zakupie Fergusona 8900 i jeszcze jednego tańszego tunera HD (bez PVR) i chcę rozdzielić sygnał C+, a kartę polsatowską "nosić w kieszeni" i oglądać raz w jednym, raz w drugim pokoju w zależności od potrzeb. Da tak radę?

crasher

New member
CuoreRosso napisał:
Witam,
dlaczego nie można rozdzielić splitterem sygnału cyfrowego Polsatu?
Poniewaz karta jest przypisana do dekodera/modulu.

CuoreRosso napisał:
a kartę polsatowską "nosić w kieszeni" i oglądać raz w jednym, raz w drugim pokoju w zależności od potrzeb. Da tak radę?
Jezeli wezmiesz karte z modulem i twoje dekodery maja slot CI to tak z tym, ze jak narazie nie chodzi HD na modulach ;)

CuoreRosso

New member
Gdzieś mi się o uszy obiło, że intensywnie pracują nad mozliwością otrzymania HD z karty z modułem CI. Euro 08' już blisko.

crasher - pisząc w poście powyżej "dekoder" masz na myśli tuner? Czy dobrze rozumiem, że te dwa terminy używa się wymiennie?

I jeszcze małe dwa pytanka.

Do czego służy moduł CAM Cyfra+? Czy do odbioru HD (posiadając Fergusona 8900) wystarczy mi zwykła karta abonencka Cyfry, czy będę potrzebował coś jeszcze?

Ostatnia edycja:

crasher

New member
CuoreRosso napisał:
Gdzieś mi się o uszy obiło, że intensywnie pracują nad mozliwością otrzymania HD z karty z modułem CI. Euro 08' już blisko.
Jesli chca zarobic to wypuszcza nowy modul, pytaj na infolinii ;)

CuoreRosso napisał:
crasher - pisząc w poście powyżej "dekoder" masz na myśli tuner?
Tak, dekoder = tuner

CuoreRosso napisał:
Do czego służy moduł CAM Cyfra+?
Np. jesli dekoder nie ma wbudowanego czytnika z obsluga kodowania SECA2 (choc wiekszosc ma czytniki uniwersalne) a ma slot na modul to bedzie mozliwosc ogladania przez modul.

CuoreRosso napisał:
Czy do odbioru HD (posiadając Fergusona 8900) wystarczy mi zwykła karta abonencka Cyfry
Wystarczy sama karta.

Do góry