Witaj. Masz sporo gotowki do wydania, wybor zestawu stereo w tej cenie ogromny. Moja rada - nie kupuj nic na szybko bo szkoda ciezko zarobionych pieniedzy.
Zaczalbym od wyboru wzmacniacza, pozniej kolumn i na koncu zrodla. Jesli moge cos polecic to ostatnio sluchalem wzmaka Luxmana L-550 z malymi podstawkami MA Platinium - dzwiek bardzo precyzyjny, naturalny bez podbarwienia basu, cale pasmo wyrownane po prostu chcialo sie sluchac muzyki. Nie wiem czy Tobie taka malo efektowna prezentacja przypadlaby do gustu...
Mozna pokusic sie o zakup wzmaka Krella KAV 300 lub 400 - calkiem zacny sprzet jak na kwote ok 4 czy 5 tysiecy
Jesli wolisz cos bardziej efektownego to moze Dussun Korsun V6i lub V8i - to taka chinska wersja Levinsona. Z dynamiki powinienes byc bardzo zadowolony.
Yamahy serii S niestety nie sluchalem ale podobno gra przyzwoicie no i ten design..
Jesli chodzi o kolumny to trzeba dobrac do wzmaka. Ja moge polecic wspomniane zestawienie Luxmana z MA oraz Krella z np. Vienna Acoustics.
Ciekawie brzmi rowniez Epos, posluchaj tez B&W moze Tobie sie spodoba.
Cd kupilbym na koncu za reszte kasy, i tu trzeba by jakos pokombinowac w zaleznosci od zestawu i srodkow.
Pozdrawiam Bartek