dobry LCD/LED 40-42 cale do 2600

blondi_89

New member
Witam, chciałabym prosić o pomoc w wyborze dobrego tv, wszelkiego rodzaju poradniki już przeczytałam, schodziłam większość sklepów, ale zapewne wiecie jak doradzają 2 babom - byleby pozachwalać, że odbiera skype i wcisnąć pierwszy lepszy szajs.

rozmiar: 40-42"
technologia: LCD/LED
pokój: ok. 25 m2
światło: 1 piętro, okna na zachód
odległość od tv: ~4m sofa, ~1.5m sofa
sygnał: póki co kablówka Multimedia
cena: max. 2600 zł

telewizor ma służyć głównie do zwykłego oglądania wiadomości czy seriali (więc pasuje aby dobrze odbierał kablówkę), zwykle w godzinach popołudniowych i wieczornych (w weekendy całe dnie) i na pewno nie będzie użytkowany do gier.

zastanawiałam się nad: sony kdl40ex500 i z ledów Philips 40PFL5605H/12, PANASONIC TX-L42E30E

Gorąco proszę o pomoc co wybrać, może coś innego niż typy podane przeze mnie powyżej

blondi_89

New member
super, dziękuje za odpowiedź :) czyli mogę w ciemno zamawiać panasonica, w nadziei, że nie zostanę z domu wygoniona (tv dla rodziców), czy może są jeszcze jakieś ciekawe propozycje warte przemyślenia?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli dorzucisz kasę to :
Sharp 40LE 830
Toshiba 42 UL 863
Panasonic VT 30
Ale w klasie to te modele co wcześniej podałem będą super.

don111

Banned
Witam, chciałabym prosić o pomoc w wyborze dobrego tv, wszelkiego rodzaju poradniki już przeczytałam, schodziłam większość sklepów, ale zapewne wiecie jak doradzają 2 babom - byleby pozachwalać, że odbiera skype i wcisnąć pierwszy lepszy szajs.

rozmiar: 40-42"
technologia: LCD/LED
pokój: ok. 25 m2
światło: 1 piętro, okna na zachód
odległość od tv: ~4m sofa, ~1.5m sofa
sygnał: póki co kablówka Multimedia
cena: max. 2600 zł

telewizor ma służyć głównie do zwykłego oglądania wiadomości czy seriali (więc pasuje aby dobrze odbierał kablówkę), zwykle w godzinach popołudniowych i wieczornych (w weekendy całe dnie) i na pewno nie będzie użytkowany do gier.

zastanawiałam się nad: sony kdl40ex500 i z ledów Philips 40PFL5605H/12, PANASONIC TX-L42E30E

Gorąco proszę o pomoc co wybrać, może coś innego niż typy podane przeze mnie powyżej
lepiej się spisze LG 42PT353, oszczędzisz sporo $ a obraz będzie 100% lepszy, brzmi śmiesznie ale to prawda :)
jedyną wadą jest ekran odbijający światło jak w kineskopie (szyba)
po zakupie LED od razu będziesz dzwoniła po zestaw cyfrowy, bo kablówki nie będzie się dało oglądać, na cyfrowym sygnale będzie już dobrze, nie będzie tak dużej różnicy między LEDami a tym LG
jak chcesz w całości wykorzystać budżet, to do takiego sygnału Panasonic ale model 42G30
przy 4m do ekranu możesz się pokusić o model 50PT353

Do góry