Proszę o poradę lepiej zorientowanych kolegów. Szukam małych głośników, najlepiej takich które umożliwiają montaż w otworze w karton gipsie. Coś w rodzaju sufitowych, by jak najmniej rzucały się w oczy. Jestem na etapie wykończenia mieszkania i planuję zakup amplitunera z 2 strefami, gdzie 2 strefa to będzie sypialnia. Będą to głośniki tuż nad łóżkiem w ścianie karton-gips, a obecnie chowane są wszystkie kable. Zależy mi na możliwie największej dyskrecji więc płaskie małe głośniki z jasną maskownicą byłyby wręcz idealne. Zaznaczam że główny zestaw audio będzie znajdował się w salonie i tam będę słuchał muzyki i oglądał KD. Głośniki których słucham nie muszą praktycznie nic nagłaśniać i będą grały na minimalnej głośności tuż obok łóżka na zasadzie cichej muzyki z radia do "ululania" lub słuchania przy przebywaniu w sypialni. Jednocześnie podkreślam że nie szukam audiofilskich doznań w łóżku, tylko muzyki towarzyszącej (50% FM /50%zbiory muzyki z komputera), więc nie potrzebuje jakości studyjnej jednak chciałbym się ustrzec też przed szczekaczkami rodem z laptopa, ponieważ dziura zostanie wycięta na amen, a muszę znać jej wymiary.
Od ilości propozycji dostaje zawrotu głowy, a wystarczy że przy szukaniu amplitunera wypłynęły mi już oczy od czytania postów
Bardzo bardzo proszę o pomoc.
P.S.
Zaproponowano mi coś w rodzaju głośników sufitowych (łazienkowych) ale nie wydaje mi się to
dobrym wyborem, jednak proszę mnie poprawić jeśli się myle. Max średnica 15 cm już z maskownicą, było by super gdyby były mniejesze.
Od ilości propozycji dostaje zawrotu głowy, a wystarczy że przy szukaniu amplitunera wypłynęły mi już oczy od czytania postów
Bardzo bardzo proszę o pomoc.
P.S.
Zaproponowano mi coś w rodzaju głośników sufitowych (łazienkowych) ale nie wydaje mi się to
dobrym wyborem, jednak proszę mnie poprawić jeśli się myle. Max średnica 15 cm już z maskownicą, było by super gdyby były mniejesze.