Do 1500 zł

tyler

New member
Witam,
Potrzebuję porady w kontekście wyboru aplitunera do 1500 zł, niestety jestem ograniczony wymiarami, a dokładniej jego głębokością . Amplituner musi się zmieścić w szafce o głębokości 38 cm (ani centymetra więcej). Moim typem był Harman AVR 70, niestety producent podaje głębokość 33 cm, co jest głębokością samej obudowy, jeszcze dochodzi parę centymetrów na potencjometr i gnizada głośnikowe.

Na chwilę obecną w grze zostaje:
TX-NR414 - według producenta głębokość 328 mm, niestety nie wiem czy to realna głębokośc czy znów samej obudowy
RX-V475 - wymiary są ok

Przeznaczenie aplitunera to 30% muzyka, 20% gry, 50% filmy. Będzie pracował w pokoju o wielkości ok 25 m2, pradowpodonie z kolumnami Monitor Audio z serii MR lub KEF C.

collider

New member
Bez reklam
A nie możesz wykroić w tylnym panelu szafki otworu na kable lub pozbyć się go w ogóle?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

tyler

New member
To jest szafka wiszącą na ścianie i nie ma możliwości już żadnych zmian (pożegnałem się ze stolarzem).

collider

New member
Bez reklam
To może zobacz jeszcze Pioneer VSX-S300. Wymiarowo powinien pasować: 435 x 85 x 317 mm

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
tyler weź też pod uwagę że oprócz samej głębokości amplitunera musisz uwzględnić kable z tyłu. Jak podłączysz HDMI, optyka, banany itp. to też sporo wystają poza amplituner.

tyler

New member
Zdaje sobie sprawę ze miejsca jest malo dlatego szukam anplitunera o dość nietypowym rozmiarze. Na papierze najlepiej wygląda Yamaha. Przed zakupem i tak będę chciał zrobić wypożyczenie sprzętu na testy.

Do góry