Denon x 2000 -> laptop Lenovo Y580

bartek89

New member
Podłączając laptop pojawia się info na ampli tunerze Multi ch in jednak dźwięk jedynie stereo.

Przyciski na pilocie do zmiany movie/music/game nie działają, jedynie pure.

Przekopałem cały net w poszukiwaniu rozwiązania i nic, instalowałem różne kodeki i programy – nic.
Rozumiem, że problem jest gdzieś w laptopie jednak za skarby świata nie wiem już gdzie.

Jak robię test głośników działają wszystkie 5.1 jednak podczas słuchania muzyki i oglądania filmów z laptopa jedynie tylko stereo.

Zauważyłem podczas poruszania się po menu programu KODI, że działa głośnik centralny. Po uruchomieniu muzyki – cisza.

• AC3 Filter nie działa
  • Ampli tuner denon x 2000
  • Laptop lenovo y580
  • Dolby Home Theatre v4 włączone i ustawione na filmy
  • Sterowniki k- lite codec pack 11.4
  • Połączenia laptop denon – hdmi
Na laptopie wyczytałem, urządzenia do odtwarzania >denon> właściwości >zaawansowane > format domyślny > 24-bitowe (jakość studyjna) robie test i działają wszystkie głośniki, włączam muzykę/ film cisza

Po naciśnięciu na denonie „status” pojawia się info Format : 3/2/.1

Jakieś pomysły ?

katka10

Member
Kolego musisz przywrócić ustawienia fabryczne demona:) oraz usunąć całkowicie sterowniki karty dźwiękowej, i niech sam wyszuka odpowiednie w sieci. Mamy podobny sprzęt tylko ty lepszy Amp ale mi nie chciał przypuszczać dziełu całkowicie...mi to działanie pomogło...

bartek89

New member
napisz coś więcej,
czy przywracając ustawienia fabryczne będę musiał od nowa kalibrować głośniki ?
czy usuwając sterowniki z komp do karty dźwiękowej później komp sam je wyszuka ? obecnie mam zaktualizowane do najnowszych.

Do góry