Denon DRA F109+?

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
Mam do Was prośbę , a konkretnie mówiąc kolega który chce zakupić ten amplitunerek Denon DRA F109 + kolumny podstawkowe. Decyduje się świadomie na to ; maleństwo ; ponieważ metraż to zaledwie 10 m2 , a że wiek już dość zaawansowany :) i posiada blu ray który będzie służył do odtwarzania płytek cd nie potrzebuje żadnych ; dodatków; , no i radio FM dopełnia jego wymagania ;) . Sam nie słuchałem takich zestawów i nie za bardzo mam możliwość ( choroba) wyruszyć w teren :( więc proszę o podpowiedz czy ten Denon zagra zgodnie z np. Wharfedale Diamond 220/210 , czy może z kolumienkami Denon , czy może coś z Taga ? ( koledze ten producent pasuje). Proszę o nie pisanie postów nie związanych z moim konkretnym zapytaniem np. że ampli to tylko 5/7/9.2 że kolumny to tylko podłogowe.....chodzi mi o wiedzę od osób które w jakimś stopniu miały/mają wiedzę , ogląd takiego zestawu. Ewentualnie coś ; bratniego ; do tego Denona w podobnej cenie , a dodam że oprócz odtwarzacza który ma cyfrowe elektryczne , ma być również cyfrowe optyczne do podłączenia TV.

Amplituner Denon DRA-F109: dwa kolory - Warszawa (5908461749) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

WHARFEDALE DIAMOND 210 PARA DOSTEPNE 3 KOLORY (5730681527) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Henry

Active member
Bez reklam
W tej cenie to dobra opcja, jest jeszcze bliźniaczy Marantz, niestety trochę droższy oraz ciekawy jest też Pioneer X-HM72, tyle, że u nas sprzedawany jest jako komplet z głośnikami.
A myślałeś jeszcze nad kolumnami Dali Zensor,Q Acoustics czy Bostonami, które znasz ;)

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
Myślę że Bostony chociaż jak dla mnie są super z ; dorosłym; Denonem to nie pokażą na co je stać z tym Denonkiem . Tak na prawdę to kolega nie jest zbyt wymagający , a jak sobie coś upatrzy to idzie prosto w tym kierunku. Marantz jaki masz na myśli?

Henry

Active member
Bez reklam
Czyli pozostaje Denon :)
z tym + na końcu masz na myśli wersje z DAB+?
Bo link, który podałeś odnosi się do wersji bez.... może warto będzie dopłacić do radia cyfrowego...

Ostatnia edycja:

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
Na tą chwilę tak ;) musze spytać potencjalnego użytkownika , ale czy jest sens na ; dziś ; dopłacać 3/4 stówki? Sam bym na razie nie dopłacał

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Wszystko zależy, czy w jego lokalizacji działa radio cyfrowe, ewentualnie czy w niedalekiej przyszłości będzie.
W moim przypadku na dzień dzisiejszy również takiego sensu nie ma.... :)

Do góry