Witam.
Laser wymieniony na model
SF-P101N 16pin
Wygląda jak identyczny laser Sony który jest w nim montowany.
Według mnie oryginalny laser który jest w odtwarzaczu nie jest laserem Sony,jest laserem Sanyo na którym Sony wprowadziło swoją nazwę i model lasera.Podejrzewam że Sony po prostu sprzedawała swoje mechanizmy z optyką Sanyo podpisując to jako swój produkt i pobieranie za taki mechanizm odpowiednie ceny od Denona.
Mogę polecić ten laser jako niby zamiennik a zamiennikiem nie jest ma po prostu inne oznaczenia .Laser kupiłem w ciemno wyglądał na identyczny i się opłaciło.
W cenie 45zł w raz z przesyłka mam laser z cała mechaniką który działa poprawnie przy odtwarzaniu płyt Cd czy tez Mp3.Dzwoniąc do serwisu na dzień dobry serwisant powiedział mi ze ekspertyza sprzętu wyniesie 150 zł plus koszty z wymianą podzespołów i oczywiście wysyłka na mój koszt w obie strony.
Trzeba tylko pamiętać ze trzeba rozlutować zworkę na laserze aby zaczął działać.
Ja zrobiłem to przed montażem lasera w cd,raz ze jest wygodniej to zrobić a dwa podobno trzeba ja rozlutować przed podaniem napięcia na laser.
Mam nadzieje że mój problem rozwiąże problemy innych użytkowników związane z nieprawidłowym działaniem optyki w tym Cd.
Tu mam spis Laserów Sony w których sprzętach był i jest montowany.
http://blog.radioserwis.waw.pl/spis-laserow/