Denon Ceol N9 vs Marantz MCR 611

andrzej72

Klub HDTV.com.pl
VIP
Stoję przed wyborem mini zestawu z WiFi, Air Play itp. Chodzi mi o sam amplituner, który narazie będzie podłączony do kolumn które posiadam. Później chcę dokupić jakieś niewielkie kolumny podstawkowe. Co wybrać Denona czy Marantza? może jeszcze coś innego. Głównie zależy mi na strumieniowaniu muzyki z dysku NAS, czasami bezpośrednio z komputera PC i Mac. Istotna jest również możliwość sterowania poprzez aplikację w telefonie lub komputerze, która będzie dość przyjazna, tak jak np. w systemie Sonos. Często bawię się Sonosem i obsługa za pomocą aplikacji bardzo mi się podoba, ale cena systemu już mi się nie podoba no i w przyszłości nie chcę być ograniczony tylko do tych głośników. Wolę dowolność w wyborze kolumn. Będę wdzięczny za pomoc.

pawelele

Member
miałem podobny dylemat tylko z poprzednim modelem marantza (MCR 610), mimo lepszego i czystszego dźwięku marantza z kolumnami dali zensor 3 wybrałem denona ze względu na sporą różnicę w cenie (prawie tysiąc) no i wtedy marantz nie obsługiwał spotify connect, chociaż w nowej wersji to się zmieniło.

Do góry