denon avr1909 + pilot uniwersalny

mipow

New member
Czytałem opis ale jestem ciekaw czy ktoś miał doświadczenia w praktyce z konkretnie tym (lub innym podobnym modelem Denona) amplitunerem.

pejotpe

New member
Bez reklam
Ja mogę coś napisać z punktu widzenia użytkownika Yamahy (albo każdego urządzenia, które ma dużo przycisków - więcej niż na pilotach uniwersalnych). Taki pilot jest do konfiguracji danego urządzenia praktycznie nieprzydatny (albo bardzo niewygodny) i trzeba się posiłkować pilotem oryginalnym (albo taka konfiguracja będzie cholernie uciążliwa). Do normalnej obsługi: typu włącz urzędzenia, zmień poziom głośności jest OK (przynajmniej jeśli chodzi o Harmony). I tak trzeba dodatkowo mapować najczęściej używane przyciski (poza głośnością), które nie są zbyt standardowe na inne, które z kolei nie są normalnie używane.

tomiga

New member
Jak dla mnie Harmony sprawuje sie wysmienicie. Oczywiscie zakladajac ze amplituner stanowi "serce" systemu rozrywkowego. Wowczas to jednym klawiszem wlaczasz: TV, amplituner ustawiasz odpowiednie zrodla i ewnetuanlnie inne urzadzenia. Mapujesz najczesciej uzywane klawisze (przelaczanie zrodla + ewnetualnie jakies zmiany efektow). Na codzien i tak pewnie korzystasz z wlacz/wylacz, zmien glosnosc, zmien zrodlo, ewnetualnie zmien tryb direct/5ch stereo/etc.

Jako samo zastapienien oryginalnego pilota to juz jest kwestia dyskusyjna.

EOD

New member
Ja używam harmony one z 1909 i kilkoma innymi urządzeniami, generalnie to bardzo ułatwia życie i przy 4 pilotach to nawet nie ma się co zastanawiać... Można przypisać cześć najczęściej używanych przycisków i dodatkowo na wyświetlaczu dotykowym ale myślę, że po ustawieniach amplitunera tak mało się ich używa, że nie ma sensu ich nawet konfigurować, raz na jakiś czas można pomóc sobie oryginałem który i tak będzie zawsze bardziej intuicyjny niż choćby najlepszy uniwersalny...

marekzer

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja używam pilota Harmony 505 bodajże z tym amplitunerem i po jakimś miesiącu praktykowania mam tak wszystko ustawione (no może na 90%), że pilot oryginalny odpoczywa :) Mi użytkowanie nie stwarza problemu, córka pomału się uczy, zona się raczej nie nauczy :)

Do góry