Denon AVR-X1100W - opinie, informacje

popej

New member
Zastanawiam się nad zakupem AVR-X1100 lub Yamahą RX-S600D. Denon wygląda ciekawiej ale widzę internecie sporo narzekania: Bluetooth się psuje, radio internetowe zrywa połączenie, HDMI do TV gubi sygnał video. Ma ktoś posiada ten model i może skomentować? Jak to wygląda pod względem niezawodności i komfortu użytkowania.

O Yamahe pytałem na tym forum i widzę, że nikt nic nie wie. Może Denon jest popularniejszy?

Wiesiek19

Active member
Bez reklam
Nie wierz do końca w ludzkie narzekania. Denon to dobra firma. Mój x2000 od roku nie zrobił mi żadnegi psikusa. Znajomi mają x1100 ponad miesiąc i nie narzekają.

popej

New member
Starsze wersje 1000/2000 chyba mają lepsze opinie. Nie ma BT, nie ma HDMI 2.0 i pewnie nie ma związanych z tym problemów. Ale mnie interesuje model 1100 i ewentualnie 2100, ze względu na dodaną funkcjonalność.

Może ktoś miał kontakt np. z Marantzem NR1605 lub SR5009? To chyba będą bardzo podobne urządzenia.

Henry

Active member
Bez reklam
Z tych wymienionych -SR5009, NR1605, a następnie X2100, X1100. W takiej kolejności ;)

popej

New member
Co w kolejności? Mniej problemów w działaniu?

Z tego co widzę, w Marantzu głównie ludzie narzekają na zwisy, też widziałem narzekania na HDMI.

Henry

Active member
Bez reklam
Lepsze brzmienie- w takiej kolejności, poza tym w Marantz masz pre-out. Co do zwiechy, to miałem X2000 i jakoś nie zauważyłem problemów, na Marantza też nikt jakoś specjalnie nie narzeka, zresztą podobnie jest z innymi producentami. To tylko elektronika i w każdym mogą wystąpić jakieś problemy, nikt nie zagwarantuje, że coś się nie wydarzy. Teoretycznie najmniej awaryjny może się zepsuć po 1 dniu, a najbardziej awaryjny działać latami.

buquiet

New member
MOVIESTAR DX-1 HCP fajne głośniki marka która gra u mnie w HI-FI
Ale najtaniej za 2200 można wyrwać czarne + APM to zachaczamy o 4 tys a to już powyżej budżetu

Do góry