Denon AVR-4301 konfiguracja głośników

pawciowy

New member
Witam
Sprzęt Amplituner Denon AVR-4301 + dwie pary kolumn Dali
1 para podłączona jako Main
2 para jako surround A.
Zestaw służy wyłącznie do słuchania muzyki.
Chcę mieć na obu parach stereo i tu zaczynają się schody.
Jeśli ustawię tryb Stereo lub Pure Direct to gra tylko główna para.
Jak włączę tryb 7 chanel stereo to dźwięk leci z obu zestawów
ale niestety tylne kolumny grają słabo i cicho.
Zamiast 2 x Stereo jest jakiś program surround :sad:

Macie jakiś pomysł jak to ugryź może wykorzystać ZONE-y ?

W.W.

Whiplash

New member
Bez reklam
1. mozliwosc to zrobienie kalibracji, system wykryje ze sa tylko fronty i surround, nastepnie sluchanie stereo w trybie 5ch Stereo.
2. Podlaczenie tej drugiej pary w miejsce Front B i wlaczenie w amplitunerze trybu A+B wtedy rownoczesnie graja obie pary kolumn.

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Po kalibracji jakoś nie zauważyłem u siebie żeby surroundy w trybie 5Ch stereo grały słabiej. Oczywiście uwzględniając ich wielkość, bo normalne że nie zagrają takim basem jak pełnowymiarowe podłogówki. Ja osobiście preferuję jednak klasyczne stereo, czyli tylko muzyka z frontów:)

pawciowy

New member
1. mozliwosc to zrobienie kalibracji, system wykryje ze sa tylko fronty i surround, nastepnie sluchanie stereo w trybie 5ch Stereo.
2. Podlaczenie tej drugiej pary w miejsce Front B i wlaczenie w amplitunerze trybu A+B wtedy rownoczesnie graja obie pary kolumn.

Po włączeniu Audyssey surround-y są automatycznie przełączane w tryb small (odcięte niski)

Nie mam takiej opcji w menu A+B

dostępne są:
Normal
ZONE2
ZONE3
ZONE (MONO)
Bi-Amp
2CH (gra tylko przód)
Front Height
Front Wide

W.W.

Whiplash

New member
Bez reklam
Audyssey sam nie zmienia z automatu kolumn na small. A+B nie wlacza sie w Menu a na przodzie amplitunera powinienes miec przycisk SPEAKERS czy cos takiego

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Probowales pominac kalibracje, ustawic wszystkie kolumny na FullBand i zalaczyc 5ch stereo? Probowales zalaczyc druga strefe? Nie myslales o zmianie ampli na wzmaczniacz?

pawciowy

New member
w opcji 5ch stereo full band tył gra słabo
zmiana na wzmacniacz na razie nie wchodzi w rachubę

spróbuję pobawić się ze strefami

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry