Denon avr 1909 + cyfraHD

buqers

New member
Witam

Mam pytanie do osób, które posiadają ten ampituner, ponieważ mam problemy z funkcjami tego sprzętu. Jak to połączyłem:

Ampituner Hdmi out do tv
Ampituner Hdmi in do cyfry

Nie mogę włączyć takiego dzwięku:

dolby digital
dolby true hd
itd.

od czego to zależy? Mam w cyfrze kanały hd i wydaję mi się, że jak oglądam jakiś film to powinno to grać o wiele lepiej ;/

bagiennik

New member
Bez reklam
To zalezy od tego jaki dzwięk nadaje cyfra, z satelity możesz mieć conajwyzej DD na wybranych programach.

DTS tylko z płyt DVD (Divx,mkv)
A formaty HD tylko z płyt Blu Ray/HD DVD

buqers

New member
no ale dzwięk przestrzenny powinien chyba być co? Może muszę to inaczej połączyć albo inne kable np. coAxial?

Jeśli ma ktoś ten model avr 1909 to prosilbym o kontakt na pw lub gg 3996034

buqers

New member
no niby programy hd sa w systemie 5.1 a ja w menu ampitunera nic takiego nie moge ustawic jak dolby stereo
Tylko w CYFRA+7 kanałów telewizyjnych w standardzie telewizji wysokiej rozdzielczości High Definition. Wszystkie nadawane w formacie HD 1080i.

Wraz z obrazem wysokiej rozdzielczosci
CYFRA+ dostarcza dźwięk najwyższej cyfrowej jakości w formacie Dolby Digital 5.1

viiking

New member
Tylko niektóre kanały z Cyfry nadają dźwięk 5.1 (np.: National GeographicChannel HD , CANAL+ Film HD (wybrane pozycje) i Filmbox HD.
Ja też mam problem z dźwiękiem, ale trochę innego typu. Wcześniej mogłem ściszać oraz wyłączyć amplituner pilotem od TV. Amplituner mam podłączony do TV kablem HDMI, a do amplituner tuner cyfrowy globo również hdmi. Od pewnego czasu nie mogę sterować ampli pilotem od TV. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem lub jak powrócić do ustawień fabrycznych?

Marian111a

New member
Wszyscy komercyjni oszukują:

Witam

Mam pytanie do osób, które posiadają ten ampituner, ponieważ mam problemy z funkcjami tego sprzętu. Jak to połączyłem:

Ampituner Hdmi out do tv
Ampituner Hdmi in do cyfry

Nie mogę włączyć takiego dzwięku:

dolby digital
dolby true hd
itd.

od czego to zależy? Mam w cyfrze kanały hd i wydaję mi się, że jak oglądam jakiś film to powinno to grać o wiele lepiej ;/

Bez wyjątku wszyscy interpolują tak wideo jak i audio, może się mylę. Ale jak sprawdziłem to samo z płyty BLU i z HD polsatowskiego to się o tym przekonałem. Po drugie nie jest możliwe przesłanie tyle danych przez satelitę i antenę. Jak chcesz mieć bajkę to tylko płyta Blu!

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Bez wyjątku wszyscy interpolują tak wideo jak i audio, może się mylę. Ale jak sprawdziłem to samo z płyty BLU i z HD polsatowskiego to się o tym przekonałem. Po drugie nie jest możliwe przesłanie tyle danych przez satelitę i antenę. Jak chcesz mieć bajkę to tylko płyta Blu!

Zauważyłeś jaką datę mają te wpisy?:) Przez 4 lata to już chyba kolega doszedł do tego co i jak. He,he

Do góry