Denon avr-1610 czy wzmacniacz do stereo do sypialni.

kwida88

New member
Słuchałem tych bose w końcu na spokojnie i muszę wam powiedzieć czytałem różne opinie na temat firmy bose, wiele osób uważa że branża przesadnie chwali produkty tej firmy, ale ja po odsłuchach dołączam do tych pozytywnie zaskoczonych brzmieniem. Grają czyściutko, wszystkie wokale słyszane idealnie i absolutnie nie brakuje im brzmienia i soczystego basu. Trzeba tylko dobrze rozstawić (nie mogą stać razem blisko siebie) i możecie mi wierzyć lub nie ale na moją sypialenkę te głośniki mają aż nadto mocy :) Co do odtwarzacza najpewniej wybiorę Mede8er 800X3D, ale to pewnie już sprawa na inny temat bo ten był o głośnikach i ampli także myślę że temat można uznać za zamknięty.

kwida88

New member
Co sądzicie o Yamaha A-S201? Zagra lepiej w stereo od Denona AVR-1610? Myślę że tak bo to w końcu wzmacniacz stereo, choć nie z jakiejś wysokiej półki.

kwida88

New member
Tylko pytanie czy ten wymieniony przeze mnie bedzie dobry? Jest tani ale to w sumie yamaha. Pozatym jak na swoja cene ma spora moc.

kwida88

New member
Witam po przerwie. Pisze w sprawie wzmacniacza. Otorz nie mam duzo kasy obecnie na ten cel. Moge wydac tak do 500 zl. Czy w tej cenie znajde cos sensownego? Za taka cene w gre wchodza oczywiscie uzywki. Narazie z tego co ja znalazlem to yamaha ax-570 ale jest to odtwarzacz wiekowy a zalezy mi na nowoczesnym brzmieniu w sumie. Mam juz blu-ray z yamahy do sypialni dlatego mysle o yamaszce ale moze to zly kierunek. Jak macie jakas zlota rade za te cene to bardzo prosze.

kwida88

New member
A jak by zamiast wzmacniacza dac miniwieze denona np rcd-m39? Pokoj nie jest duzy okolo 11 m wiec mysle ze mocy wystarczy i ze z bose acoustimas 3 sie fajnie to zgra. Nie zaplace duzo za taki klocek a mysle ze swoje zadanie spelni lepiej niz amplituner. No i nie zajmie duzo miejsca bede mogl go postawic na jakiejsc puleczce do amplitunera musial bym wstawiac szafke.

kwida88

New member
Amplituner sprzedanu takze tym bardziej czekam na porady co by do takiego malego pokoiku sie nadalo. Mam wolny odtwarzacz mam juz glosniki to moze wzmak. Czy do takiego malego pokoju nie ma sensu. Moze mini wieza lepiej sie nada? Jak sadzicie?

kwida88

New member
Doradzicie cos? Lepiej wzmak z bluray yamahy np pma 710 bede mial opcje tanio kupic, czy mini wieza z denka? Wzmak ma wiecej wiecej mocy wiadomo ale do sypialenki w sumie tyle mocy nie trzeba.

Do góry