Denon 3312 - same problemy...

garibaldi

Member
Witam
Jestem dość mocno podirytowanym posiadaczem Denona 3312. Aktualnie używam i podpięte mam do niego:
1) Nke - 2) BRD 3) WD TV player. 4) Wewnętrzny odtwarzacz NET Jako wyjście TV Samsunga seria 7.

Pierwszy problem to taki że jak oglądam Nkę i przełączę np na NET to na eranie jest bardzo drobny śnieg przez sekundę potem przez chwile czarny ekran i znowu śnieg ... dźwięk leci normalnie. By to rozwiązać muszę wyłączyć TV i go włączyć. Problem występuje też jak z WD TV lub BD chce wrócić na nke. Horn powiedział że to nie kompatybilność urządzeń HDMI tylko że na starszej Yamaha chodziło ok i na nowym Onkyo 609 też chodzi ok.

Druga sprawa to chciałem wykorzystać gniazdo HDMI Aux z przodu oznaczone jako 7 podpinając laptopa. I nic - zero obrazu. Podpięty laptop bezpośrednio do TV od razu znajduje ekran i widzę obraz ta TV z laptopa (klonowanie ekranu). Na wejściu game 1 game2 też nie ma obrazu ale jak podepne zamiast enki to jest ok. Wejścia AUX hdmi czy game mają ustawione jako sygnał cyfrowy hdmi zresztą tak samo jak te z neki.

To pierwszy wzmacniacz firmy Denon i jak na razie prócz przyzwoitego dźwięku nic dobrego nie mogę na niego powiedzieć. Był w tej sprawie w serwisie Horn i powiedzieli że jest ok że to wina urządzeń. Ale jak sam laptop ma siebie zakłócać zwłaszcza że podpięty do starych wzmacniaczy chodził prawidłowo.

myszano1

New member
Witam. Rownież mam problem z tym denonem.
Posiadam denona avr-3312 juz od ponad roku, i wszystko było do tej pory ok.
Od paru dni napotkałem taką usterke, mianowicie gdy amplituner jest "zimny" po załączeniu np na wszystkie głośniki nasłuchu wyłączają sie centralny, oraz dwa surround.
Gra tylko wtedy sub, lewy i prawy.
Po "nagrzaniu " sie amplitunera, po okolo 10 min, gdy wyłącze i załącze raz jeszcze grają już wszystkie i sie nie wyłączają.
Czy kto kolwiek wie co może być tego przyczyną.
Nikt nie majstrował w ustawieniach dodam.
Zrobiłem update ale też problem ten sam sie pojawia?
Strasznie jest to denerwujące.
Prosze o pomoc.

Do góry