jakością dzwięku to skutkuje, Onkyo dwie klasy lepsze od tego Denonka
Jednak nie jest to nagminne i nie powinno mieć wpływu na decyzję zakupu - biorąc pod uwagę najważniejsze, czyli właściwości dźwiękowe. Poza tym spotkałem się z opinią, że przy jakimkolwiek grzebaniu w połączeniach HDMI, najbezpieczniej jest wyłączać amplituner.
Oba DAC'i wymienionych amplitunerów są zrobione na kościach japońskiego AKM ,według podanej specyfikacji są w stanie obsłużyć sygnał 32 bity/768khz powiem szczerze jest to wartość bardzo rzadko spotykana .Nie spotkałem się np z plikami (nawet hi-res) o takich parametrach
Jednak sama kość(choćby i najlepsza) to tylko część DAC'a ,bowiem cały przetwornik cyfrowo-analogowy składa się jeszcze z innych elementów
Ale z czym niejasność ? .W przypadku Onkyo częstotliwość próbkowania jest jest dwukrotnie większa
Szczerze? Zajmujesz się w tym momencie pierdołami cyfry i numerki nie grają.
P.S. Wiem, wiem że 2x192 to 384, tylko napisz to proszę językiem zrozumiałym dla normalnych ludzi. Jak to się przekłada na jakość dźwięku, czym skutkuje, czy jest zauważalne, bo wypowiedź że OBA obsługują do 768kHz to już mnie zupełnie w głowie namieszała.
No tak czyli wolisz wierzyć w cyferki jak na aparacie w telefonie. napiszą ci że ma 64 mega pixele to też utwierdzi cię w przekonaniu że dany tel robi lepsze zdjęcia.
Jeden wielki bełkot bo ile to dobrej klasy DAC'ów 192kHz skopię dupę 384kHz z miejsca i żadne kHz dodatkowe nie pomogą.