Wobec tego ja opiszę, jak mam podłączone swoje grajątka.wiele osob przeciez tak ma podlaczone szkoda tylko ze nnie pisza jak to maja zrobione ....
Dokładnie tak. Amplituner kina domowego jest takim centrum dowodzenia. To w nim wybiera się źródło sygnału, który ma odtwarzać telewizor. Ma to taką zaletę, że trzeba w telewizorze skalibrować tylko jedno wejście HDMI. Robi się to oczywiście pod odtwarzacz Blu-ray lub DVD.Ok i jak chcesz np ogladac film powiedzmy na hbo i chcesz go obejrzec zeby dzwiek lecial ci 5.1 poprzez amplituner to tylko w ampiltunerze naciskasz guzik zeby urochomilo wejscie to ktore dedykowales na dekoder cyfrowy .....tak?
Do multiroomu możesz dobrać dekoder lub moduł CI+. Sprawdź najpierw w sieci jak działa moduł Cyfry z Twoim tv. Do trzeciego tv musisz dokupić tuner HD, na Allegro ceny zaczynają się od ~230 zł. Oprócz tego musisz podzielić kartę pomiędzy dwa tunery. Potrzebny jest do tego splitter. Przewodowy ok.100 zł, bezprzewodowy ok. 300 zł. Do każdego tunera musisz doprowadzić kabel z anteny satelitarnej na której musisz zamontować konwerter quad (4 wyjścia).Witam!
Mam pytanie..
Mam od tygodnia C+ z dekoderem PVR i opcją multiroom..
Mam jeszcze dwa inne tv w domu.. Co zrobić aby mieć C+ na nich?
Rzeczywiście, potrzebujesz pomocy...Do Lemila.Chłopie dojrze piszesz od rzeczy to jeszcze nie pomagasz. Twoje głupie uwagi są nie na miejscu.Albo chcesz pomoc albo zamilcz.Tak jak napisał Gio tylko tak będziesz miał na 3 Tv programy w Hd.
W tunerze wybierasz 1080i i, ważne, taki format obrazu, jak chcesz mieć, jeśli chodzi o programy 4:3 na kanałach SD. To ustawienie powoduje, że obraz 4:3 jest albo wyświetlany w oryginalnych proporcjach, albo jest rozciągany(jajowate koła aut, skracające się lub wydłużające przedmioty, jeśli się obracają w pionie lub poziomie), albo przycinany. Z kolei w telewizorze trzeba ustawić format 16:9.Panowie, skoro mam telewizor full-HD to ustawiam w dekoderze 1080i ale co mam wybrać jeśli chodzi o format ekranu: normalny czy szeroki?
W obrębie jednego domu, mieszkania możesz sobie dzielić Cyfre nawet na milion odbiorników. Dlatego legalnie można kupić splittery.Poza tym smutny musi być dom, w którym są 3 telewizory. Czy tam się w ogóle ze sobą rozmawia?
Z prawnego zaś punktu widzenia dzielenie sygnału na trzy telewizory z jednego abonamentu nie jest chyba ok?
A ja mam takie pytanie, czy każdy dekoder C+ HD tak długo sie uruchamia zanim pokaże się obraz na TV -> trwa to ze 40 sekund
Mam starego philipsa 6201HD, kończy sie umowa, więc przy okazji przedłużenia wymieniłbym dekoder na taki co się szybko uruchamia
Możecie polecić jaki dekoder wybrać z oferty C+ ?