dekoder dvb-c

theo24

New member
witam
posiadam tv 37lg3000 nie ma on ani dvbt ani dvbc ale mam kablówke gdzie operator puscil za darmo kanały podstawowe .
Czy kupie? Jaki kupić najtanszy dekoder pod ten tv dvb-c

przemko77

Well-known member
Bez reklam
To ma być dekoder kablowy ? .Może najpierw zanim cokolwiek kupisz skontaktuj się ze swoim operatorem może coś podpowie

Technisat ma w swojej ofercie takie dekodery ,ale to wydatek co najmniej 350zł ,można poszukać używany , kiedyś widziałem na tym słynnym portalu aukcyjnym .Ale najpierw skontaktuj się ze swoim operatorem aby uniknąć sytuacji, że kupisz dekoder a potem okaże się bezużyteczny

Ewentualnie może coś takiego
http://allegro.pl/tuner-kablowy-opticum-c200-dvb-c-mpeg-4-i5299138716.html

Ostatnia edycja:

theo24

New member
Tak do telewizji kablowej.
Sytuacja wygląda następująco, że normalnie mam sygnał analogowy bo go nie wyłączyli po ostatnim lokatorze. A jak podlacze tv nowy z dvb-c to mam 15 kanałow cyfrowych w tym 3 hd.
wole nie pytac nie dzwonic bo jeszcze cos wylacza i dopiero nic nie bede mial heh.

A ten co podales to nawet nie zadrogi jest a czy dobry i czemu jak cos moze byc bezuzyteczny?
pozdrawiam

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Dekodery Opticum nie są złe ,produkowane w Polsce i jest wsparcie techniczne jakby coś się działo

Nigdy nie korzystałem z telewizji kablowej ,ale operatorzy są różni i w różny sposób świadczą usługi .Zapytaj wprost swojego operatora czy jak kupisz ten tuner, to czy będziesz mógł oglądać programy

quasimodek

Member
Bez reklam
Z tym wsparciem już nie jest tak różowo. Globo jakiś czas temu zamknęło nawet swoje forum bo za dużo narzekań na brak wsparcia i psucie funkcjonalności w tunerze DVB-T kolejnymi firmware było.

Wysłane z Międzynarodowej Stacji Kosmicznej za pomocą Poczty Polskiej

theo24

New member
a wiec tak
zakupilem opticum c-200 bylo troche trudu przy instalacji.
przy zaznaczeniu polska wyszukiwal tylko do 800 Mhz trzeba i miałem tylko 4 kanały ale jak sie dało anglie to pełen skan i 120 kanały z kablówki wyszukał.

Ale jest problem po włączeniu dekodera przez pare minut jest spoko a nastepnie rozlega się taki cichutki drażliwy pisk z niego.
Po przejsciu w standby ucicha ale po ponownym wlaczeniu zas piszczy.
Jakies pomysły kochani? lub co robic

theo24

New member
tak cały czas piszczy
niby nie jest to mocno slyszalne ale uciazliwe jak sie juz wie to sie to slyszy caly czas
+ jak odpalilem film z usb to jakby ciut mocniej piszczal
cos na zasadzie mocniej pracuje mocniej swiszcze

Disto

New member
Bez reklam
To pewnie zasilacz impulsowy. Im bardziej jest obciążony tym głośniejszy pisk. Ten model tak ma, albo trafiłeś na "wyjątkowy" egzemplarz.

Do góry