Dekoder a nagrywarka stacjonarna

Lemmy

New member
Witam użytkowników dekoderów platform cyfrowych i stacjonarnych nagrywarek z funkcją EPG. Mam 2 pytania takiej treści.
  1. Czy dekodery pozwalają wykorzystać funkcję EPG w nagrywarce i zaprogramować na tym urządzeniu nagrywanie, czy ww. funkcja działa tylko na dekoderze. Chodzi mi oczywiście o wykorzystanie nagrywarki (np. JVC DR - MH 300 która posiada własne EPG) jako PVR, ale z możliwością jej programowania przez EPG
  2. Czy jakieś kanały dostępne w naszych platformach wysyłają sygnały do wykorzystania przez funkcję PDC/VPS? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Ostatnia edycja:

jarwisz

New member
Bez reklam
ad.1 - na nagrywarce ustawisz EPG tylko z tunera nagrywarki.Nie da się nim zaprogramować dekodera zewnętrznego.Musisz Dekoder zaprogramować oddzielnie.
ad.2 - jeszcze w PL nie ma żadnego programu wysyłającego VPS abyś mógł ominąć reklamy i raczej długo nie będzie .

Gucio50

New member
Bez reklam
jarwisz napisał:
ad.2 - jeszcze w PL nie ma żadnego programu wysyłającego VPS abyś mógł ominąć reklamy i raczej długo nie będzie .
I chyba nie będzie wcale.

Gdzieśm chyba w zeszłorocznym SatKurierze przeczytałem o przegranym procesie przez stację Tv. Sędzia w uzasadnieniu wyroku powiedział że nadawca, który bierze pieniadze za reklamy, a potem wspiera ich omijanie jest nieuczciwy :p

Wydaje mi sie, jezeli Satkuroer tego nie zmyślił, że ten sędzia ma rację.
Nadawca moze postąpić tak jak AXN czy Canal+

Na Canal+ nie masz reklam, a na AXN co 15 minut.
Czym się te kanały różnią, ano tym co najważniejsze czyli ceną.

Ostatnia edycja:
Do góry