Dali Zensor 7/1/vokal set 5.0 ale jaki Amplituner AV???

Źródło czyli amplituner :)
No właśnie cd, ale pewnie będzie później :D
Idź w wzmacniacz i nie kombinuj.
Oj nie kombinuję. A co amplituner nie wystarczy, czyli co muszę zrobić tak: map av "pre out" do wzm "main in" i z niego "pre out" do końcówki mocy i wtedy to będzie grzmiało. Obawiam się iż Zensory7 nie dadzą rady ;)
No zobacz i powiedz że Ci się to nie podoba
http://m.youtube.com/watch?v=hoLPG5x_6KM

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Rafal7

Banned
Wzmacniacz to tylko do regulacji głośności sygnału jest potrzebny tak jak na tym filmie.
A źródło to to co nam obrabia sygnał.

Pewno ze to fajnie wygląda, sam bym takie co wstawił tylko ze srebrne :p

Wzmacniacz to tylko do regulacji głośności sygnału jest potrzebny tak jak na tym filmie.
A źródło to to co nam obrabia sygnał.

Pewno ze to fajnie wygląda, sam bym takie co wstawił tylko ze srebrne :p
No dobra bo już nie wiem amp av jest źródłem i mogę sterować volume czy jak przez pre out zrobię to nie będę mógł.
No dobra nie na kręcam się, może w przyszłości coś z EMOTIVA wezmę.
........
Czyli generalnie dobrze mówiłem: sygnał z
Amp av do wzm a z niego na koncówki i na kolumny. A myślałem że mogę obejść wzm bo amp daje jakąś tam moc sobie a końcówki wzmacniają sygnał tylko.
Tak czy siak podoba mi się jak to wygląda na filmie.

Rafal7

Banned
Przecież możesz takie monobloki podpiąć bezpośrednio pod ampli.
Wzmacniacz można dać wtedy gdy masz oddzielny cd lub tuner sieciowy, bo jak podepniesz się cd pod ampli to ampli zamienia sygnał na cyfrowy potem znów na analogowy i to psuje dźwięk.
dlatego cd podłącza się do wzmacniacza.
To tak w skrócie.

Przecież możesz takie monobloki podpiąć bezpośrednio pod ampli.
Wzmacniacz można dać wtedy gdy masz oddzielny cd lub tuner sieciowy, bo jak podepniesz się cd pod ampli to ampli zamienia sygnał na cyfrowy potem znów na analogowy i to psuje dźwięk.
dlatego cd podłącza się do wzmacniacza.
To tak w skrócie.
A no widzisz to teraz już wiem o co chodzi.
I trzeba było tak od razu mówić hehe
Wzorowałem się na dawnym zamyśle kiedyś chciałem mieć Marantza nawet miałem slim wersje ale 4dni i pogoniłem ale do Maranza chciałem dać końcówkę mm7025 i tak teraz jakoś pomyślałem gdyby Denona połączyć z takimi końcówkami. Jedna na lewy a druga na prawy front. Czy to by lepiej grało chodzi mi podobnie jak wzm grał na testach.
Problem jest jeden z tymi końcówkami mocy, są stare i jak ktoś ich nie dbał znaczy się w piwnicy czy garażu trzymał to transformator tam dostaje wtedy po du... te papierki co są w nim są nasączone i po prostu suche się robią.

Oj Bali Bali :D
Kobita Cię z domu wygna
Masz tu klub Denona i poczytaj sobie
Są tam też monobloki

Klub marki Denon - Kluby - Audiostereo.pl
Lepiej nie bo jak wrócę to kartonik pod pachą będzie ;) i zaś przestawianie ustawianie, pogaduchy z sąsiadami na temat muzyki.
A ja myślałem że będę mieć kino domowe 5.1 tak za 4tyś a tu hmmm....denon, zensory teraz wzmacniacz w planie blu-ray i może te monobloki bo strasznie mi się one widzą....do końca roku jeszcze parę mc zostało.

Bipo

Active member
Bez reklam
Bali jeśli chcesz mocne kino to każdą kolumnę możesz dać na monobloku. W tedy masz taki zapas mocy że w połowie jej nie wykorzystasz.
.. ;-) Sterowanie masz za pomocą ampli i jego pilota. Na monoblokach tylko wciskasz power... ;-) Jeśli jednak chciałbyś mieć dobre stereo w tedy cd i wzmacniacz z możliwością pracy jako końcówka mocy.

Bali jeśli chcesz mocne kino to każdą kolumnę możesz dać na monobloku. W tedy masz taki zapas mocy że w połowie jej nie wykorzystasz.
.. ;-) Sterowanie masz za pomocą ampli i jego pilota. Na monoblokach tylko wciskasz power... ;-) Jeśli jednak chciałbyś mieć dobre stereo w tedy cd i wzmacniacz z możliwością pracy jako końcówka mocy.
No i właśnie o coś takiego chodzi ale...chciałbym więcej mocy bo jednak 7.1 trochę mocy potrzebuje a stereo muzyka przepięknie grała jak wzmacniacz podłączony miałem. Teraz czy lepiej monobloki czy wzmacniacz kupić ty to i to??? Chyba to i to i problem będzie z głowy ale....ale najpierw jakieś info potrzebne mi na temat monobloków bo na necie bardzo mało jest opisane.

Bipo

Active member
Bez reklam
Jest mało informacji bo pójście w stereo na przed wzmacniacz, dwa monobloki i źródło dla wielu Kowalski to czarna magia. Wiele osób idzie na po najmniejszej linii oporu i wybiera wzmacniacz. Pójście w stronę monobloków to raz że dodatkowe koszta a dwa problem niekiedy ze sprzedażą jak już się znudzi zabawa.
Jeśli chodzi o mnie ja bym poszedł na dzień dzisiejszy max. w Dwukanalowe końcówki mocy. Poniżej tego już koszt samych końcówek mono byłby znaczny aby zasilić 11 kolumn każda z osobna. ;-)

Jest mało informacji bo pójście w stereo na przed wzmacniacz, dwa monobloki i źródło dla wielu Kowalski to czarna magia. Wiele osób idzie na po najmniejszej linii oporu i wybiera wzmacniacz. Pójście w stronę monobloków to raz że dodatkowe koszta a dwa problem niekiedy ze sprzedażą jak już się znudzi zabawa.
Jeśli chodzi o mnie ja bym poszedł na dzień dzisiejszy max. w Dwukanalowe końcówki mocy. Poniżej tego już koszt samych końcówek mono byłby znaczny aby zasilić 11 kolumn każda z osobna. ;-)
No dokładnie ale jak już się bawić to na całego. Dziwiłem się kiedyś jak to można tyle kasy wydawać na sprzęt, a teraz hmmm....wolę na sprzęt wydać niż auto zmienić ;)

Do góry