Dali Zensor 7/1/vokal set 5.0 ale jaki Amplituner AV???

3200zł za Denona avr-x4200w???? O kurczę ja za swojego dałem 3tyś. model 3200w. A co do tych pma1500ae to też słyszałem, że dobre ale ciężko je dostać. Ostatnio gdzieś mi śmigneło ogłoszenie ale srebrny kolor za 1450zł.....a ja szukam tak na spokojnie rozglądając się za czarnym :)

Rafal7

Banned
Podobno - plotki glosza ze denon 1500 najlepszy, na nowszych producent podobno wiecej oszczedzal.

Teraz okazja mozna sprzet targac z angli "open boxy" w cenie 50% niz nowe u nas.
Richer Sounds

Kapusta cos dla ciebie za 3200zl nowiutki denek 4200, wiem ze polujesz xd
Zupełnie nie ma ciśnienia na nowy ampli, teraz myślę o zrobieniu 7.1
A Atmos może kiedyś

3200zł za Denona avr-x4200w???? O kurczę ja za swojego dałem 3tyś. model 3200w. A co do tych pma1500ae to też słyszałem, że dobre ale ciężko je dostać. Ostatnio gdzieś mi śmigneło ogłoszenie ale srebrny kolor za 1450zł.....a ja szukam tak na spokojnie rozglądając się za czarnym :)
Niestety ale drogie są te wzmacniacze, mnie mój wyniósł 1250 zł ma mniej niż rok.

Faza testowa z Dolby Atmos glośniki ustawione jako środkowe
9e343c2126d2b5b93ceaceac0483e860.jpg

Zauważyłem pewną zależność, jak końcówki wzm mam przypisane na dwa głośniki sufitowe to filmy w systemie Atmos super wrażenie robią, inaczej już jest gdy ścieżka dźwiękowa jest 7.1 DTS-HD-MA. Z KD już sygnal idzie 5.1 bez sufitowych. Tak się zastanawiam czy jest sens podwieszać glośniki???

Jak to gdzie na tych patykach :-D
Taa dokładnie to są testy narazie. Poco mam robić dziury i sufit jak ser jak mogę deski przestawiać...ogólnie mówiąc to i tak mam mieszane uczucia. Atmos świetnie brzmi nawet gdy jeszcze nie mam kierunkowo ustawione, dźwięk wraźnie słychać jak coś spada, ale gdy już inny format to system 5.1 jest w KD. Jak miałem na podstawkach wszystkie głośniki to wszystkie systemy miałem łącznie z Atmosem przy 7.1....

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Gdzie masz ten atmos? Skieruj przetwornikami na dół
Spokojnie to tylko testy, szukam miejsca :) nawet przy takim rozstawieniu Atmos jest już odczuwalny. Mam wieszaki przygotowane i tylko zamicować muszę do sufitu....ale dopiero po testach decyzja zapadnie bo jak narazie mieszane odczucia mam.

Rafal7

Banned
Musisz to zrobić tak, aby patyk z kolumna wyglądał jak latarnia uliczna.
Jak masz uchwyty do kolumn, to zamontuj uchwyt do patyka i kolumnę skieruje w dół.

Dźwięk się odbija od tego plafonu na suficie i trafia idealnie w ucho słuchacza :D

@Bali, tak jak Krzychu pisze, skieruj je w dół ;)
Cały sufit masz podwieszany?
Jeśli tak i jest wystarczająca ilość miejsca, to może sufitowe?
No oto chodzi iż nie ma sufitu podwieszanego...ale ma być kiedyś :) i będą sufitowe. A kolumny mam za tym "plafonem"

Musisz to zrobić tak, aby patyk z kolumna wyglądał jak latarnia uliczna.
Jak masz uchwyty do kolumn, to zamontuj uchwyt do patyka i kolumnę skieruje w dół.
Buahaha i jeszcze czerwone światło i będzie gitara "Red Light St." A nie dam rady wieszaków dać na deski bo one są pod sufit a nie ściane. To też taki patent na kątownik, jedno ramie do sufitu a drugie na kolumnę idzie. Spokojnie :) damy rade....i tak jakoś mnie nie przekonuje to podwieszenie całe i z kolumnami pod sufitem o kant d... wygląda Zensor1 za duże są. Jeszcze muszę przemyśleć czy 7.1 czy 5.1.2 robić. Teraz wiem mniej więcej oco chodzi.

lobos

New member
Bez reklam
Pewnie, że 1 są za duże. Bez sensu by to wyglądało.
Jak już robić to normalnie sufitowe.
Myślę, że jednak efekt byłby zadowalający ;-)

Pewnie, że 1 są za duże. Bez sensu by to wyglądało.
Jak już robić to normalnie sufitowe.
Myślę, że jednak efekt byłby zadowalający ;-)
Tak efekt już robiło przy testach, a nawet nie były kierunkowo ustawione, myślałem nad zamianą na Pico lub Micro Fazon ale nie ma aż takiej różnicy w wymiarach....poczekam do remontu i typowo sufitowe wstawie. Test uważam za zakończony. Stwierdzam, że super jest w Atmos i efekt zadawalający, ale tylko w nim bo w innych ustawieniach np. dts-hd 7.1 sufitowe nie są wykorzystywane no chyba że w multistereo, nie wiem jeszcze jak to się ma do dts x bo nie mam jak tego sprawdzić na dzień dzisiejszy.

Do góry