Dali Fazon Mikro 5.1 czy Q Acoustics 7000

misiek83

New member
Witam.

poszukuje głośników które będą używane do Filmy 50% PS3 20% Muzyka 30% ze względu na okablowanie 4 muszą wisieć salon ok 35 m2 głośniki będą wisieć na kwadracie ok 5x5.

Czy głośniki tak jak w temacie dadzą radę czy raczej rozglądać się jeszcze za czymś innym.
Budżet jakiego nie chciałbym przekroczyć to 4,5 tys.

robert83

New member
Witam!
Mnie również chodzą po głowie te głośniki (Dali Fazon Mikro), słuchałem ich, bardzo pozytywne odczucia z tak małych głośników, można było poczuć się jak w kinie naprawdę (ale wielkim znawcą zestawów kd nie jestem). Sub mi nie pasował, coś jakby pierdziało, możliwe, że było coś źle ustawione(na necie chwalą suba z tego zestawu). Podłączyliśmy większy sub.
Pomieszczenie w jakim to grało ok 20m3.

Jeszcze się zastanawiam nad Monitor Audio BX2, 1, Center bądź Dali Zensor 3, 1, Center.
Co do suba - mój typ to Velodyne Impact 10
Moje pomieszczenie 15m3 (rozstawienie sprzętu na 6m3.... ale zawsze tak nie będzie, to ma być sprzęt przyszłościowy)
Dla porównania słuchałem małego zestawu Harmana 5,1 za 3k i słabo to wypadło.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Z małych dorzućcie sobie jeszcze KEF E-305, nie wiem czy nie za dużo sobie obiecujecie po takich zestawach. Lepiej zagrają złożone z monitorów, np JBL Studio 230 + 225c + 220 + 250P.

misiek83

New member
blackninja dzięki za propozycje, wiesz może jak cenowo kształtowałby sie ten zestaw JBL w porównaniu do Dali i Q Acoustics?

Do góry